Nyheder5. oktober 2009

”Livvagterne” nomineret til Emmy

Den danske successerie er en af verdens bedste
Er "Livvagterne" en af de bedste dramaserier i verden?
Er "Livvagterne" en af de bedste dramaserier i verden?
 Foto: Mike Kollöffel/DR

Igen i år bliver dansk TV sat på verdenskortet, når de prestigefyldte Emmy-statuetter skal uddeles i slutningen af november i år.

Mandag middag blev de nominerede i TV's svar på Oscar-uddelingen offentliggjort på et pressemøde i Cannes, og Danmark løber af sted med hele 2 nomineringer.

"Livvagterne" er med i opløbet som bedste dramaserie, og "Mille" kæmper som bedste børne- og ungdomsdrama. Begge serier er fra DR.

- Vi er selvfølgelig glade og stolte over denne anerkendelse af DR's udbud af TV-drama for såvel børn som voksne. Ikke mindst fordi det er en så vigtig opgave for DR at fortælle engagerende og væsentlige historier for danskere i alle aldre, siger DR's mediedirektør Lars Grarup.

DR sikrede sig den første Emmy i 2002 for "Rejseholdet", mens "Nikolaj og Julie'" løb med hæderen i 2003. I 2004 var "Krøniken" nomineret, og i 2005 fik DR både en Emmy for "Ørnen" og for "Unge Andersen". "Forbrydelsen" har været nomineret 1 gang i 2007 og 2 gange i 2008 for henholdsvis bedste TV-drama og bedste kvindelige skuespiller (Sofie Gråbøl).

Sponsoreret indhold