Nyheder2. januar 2009

Livvagterne: Godt fra start

TV-anmelderne på de store landsdækkende aviser er behersket begejstrede for DR's nye dramaserie
Cecilie Stenspil, André Babikian og Søren Vejby bliver alle rost for deres indsats i Livvagterne
Cecilie Stenspil, André Babikian og Søren Vejby bliver alle rost for deres indsats i Livvagterne
 Foto: DR

Politiken, Berlingske og JyllandsPosten er stort set enige om, at premieren på DR Dramas nye søndagsunderholdning var en moderat succes. De giver henholdsvis fire, fem og fem stjerner af seks mulige efter at have set det første afsnit, der blev vist i aftes.

Hos alle tre avisers anmeldere fornemmer man en vis træthed over, at de nu igen skal trækkes gennem et hav af afsnit, der er bygget op over den samme skabelon, som gjorde sig gældende i "Rejseholdet", "Forbrydelsen" og "Ørnen", men generelt er de glade for ikke mindst skuespillernes præstationer i første afsnit.

- Cecilie Stenspil er skarp, sårbar og smuk som den seje Jasmina; André Babikian troværdig som følelsesmachoen Jonas og Søren Vejby uhyre overbevisende som indelukket, renfærdig jyde med kolossale ambitioner, skriver Henrik Palle i Politiken.

- Med det ret ubeskrevne blad, Mikkel Serup som instruktør - godt hjulpet af så kompetente folk som klipperen Søren B. Ebbe og komponisten Jacob Groth - lagde første afsnit op til en drønspændende og stærkt realistisk serie positivt præget af de friske nye navne Søren Vejby, Cecilie Stenspil og André Babikian som de nyuddannede PET-livvagter med en barsk ilddåb, da den dræbte vagts traumatiserede bosniske far vil hævne sig på den skvattede forsvarsminister (den altid eminente Henrik Prip). Her forsinkes handlingen ikke af tåget metafysisk hokuspokus som i "Ørnen", her er tempo og dynamik fra første øjeblik, og eftersom Berlingske Tidende oven i købet spillede en vigtig rolle i det første afsnit, kan man kun glæde sig til de følgende, skriver Ebbe Iversen i Berlingske.

- Glædeligt er det at se nye, filmisk og teatermæssigt ubelastede ansigter i de tre centrale roller.
Indtil videre spiller de fint og overbevisende op mod herligt karakterfulde fjæs som Tommy Kenters psykiater med det antydede alkoholproblem, Thomas W. Gabrielssons stålsatte sikkerhedschef, Ellen Hillingsøs køligt-effektive PET-chef og Henrik Prips egocentrerede forsvarsminister, skriver Henrik Lyding i JyllandsPosten.


Sponsoreret indhold