Nyheder26. marts 2010

Lisa Lents: Koreansk mad og sprogproblemer

Taekwondo-baben er i Seoul for at bakke op om den danske Mr. World 2010-deltager. Læs hendes dagbog her
Lisa Lents nyder koreansk mad sammen med sin søster
Lisa Lents nyder koreansk mad sammen med sin søster
 Foto: Lisa Lents

Allerede på flyveturen til Korea, får man små lækre koreanske mellemmåltider. Jeg er helt tosset med koreansk mad. Det er meget anderledes end alt andet asiatisk mad, jeg kan varmt anbefale det!

Vi har nogle restauranter hjemme i DK. Da vi landede, vekslede vi penge til koreanske WON, og når man har gjort det, så føler man sig som millionær, fordi selvom man ikke har vekslet ret mange penge, får man udleveret en hel stak penge, 1000WON svarer nemlig til omkring 5DKK.

Læs også: Læs mere fra Lisas dagbog

Sprogproblemer
Vi fandt hurtigt en taxa, men selvom vi havde adressen til hotellet, var det ret svært for dem at forstå os i det hele taget. Det største problem i Korea er, at nærmest ingen kan tale eller bare forstå en lille smule engelsk.

Efter en halv times tegnesprog lykkedes det chaufføren at finde ud af, hvor vi skulle hen. Hotellet ligger nemlig i byen Incheon, lidt uden for hovedstaden Seoul. Vi ankom til det 5 stjernede hotel Golden Sky Resort kl. 06.30 onsdag morgen og nåede lige at se et lille glimt af deltagerne som lige akkurat var kørt i Mr.World busserne.

Der er ekstrem høj sikkerhed når sådan et stort internationalt arrangement bliver afholdt, så sikkerhedsfolkene gik selvfølgelig direkte hen til os for at sikre sig at vi havde en relation til Mr.World konkurrencen.

Mad på gulvet
Første aften var vi på en lille koreansk restaurant, som taxachaufføren kørte os til. Vi sad på gulvet og spiste.
Ligeså snart vi satte os ned, begyndte kvinden bare at lave mad, hvilket var ret spøjst, for vi havde jo ikke bestilt noget. Der var ikke noget menukort, det hele blev bare forberedt på bordet. Very korean style! ;)

Jeg tror at chaufføren ringede og sagde at vi bare skulle have noget typisk koreansk mad. Kvinden kunne ikke et ord engelsk, som ikke gjorde det helt nemt, men hun var utrolig sød og gæstfri, og vi fik dejlig mad og god behandling.

Normalt elsker jeg stærk mad, men den her ret var aaalt for stærk, så jeg fik desværre ikke spist for meget, og så kæmpede jeg med at sidde og spise på gulvet, fordi mit ben blev ved med at gå i krampe. Det var lidt pinligt, fordi alle koreanerne så såå afslappede ud da de sad på gulvet og spiste. Jeg overtalt min søster at finde et sted i morgen, hvor man kan få god koreansk mad og IKKE behøver at sidde på gulvet.

Sponsoreret indhold