Lis Sørensens mand ramt af alvorlig sygdom

Lis Sørensens mand er blevet ramt af en alvorlig sygdom.

Lis Sørensens mand er blevet ramt af en alvorlig sygdom.

Foto: Mikael Rieck

 

I 40 år har Jan Sivertsen elsket og levet af at sidde bag trommerne, når han har turneret landet rundt med blandt andre Tøsedrengene og sin kone Lis Sørensen.

Men siden han i efteråret fik konstateret Parkinsons sygdom, har han sendt konen gennem 30 år alene på turné.

– Det er en speciel sygdom, for man dør ikke af den, man dør med den. Man kan ikke blive helbredt, men man kan blive hjulpet, fortalte trommeslageren i sidste uge i programmet ”Det, vi taler om” på Radio24syv.

Sygdommen kom langsomt listende, og i lang tid havde venner og familie bemærket, at Jan Sivertsen gik som en gammel mand og var begyndt at mumle.

– Jeg tænkte, at jeg var ved at være gammel, jeg er jo 60 år, siger trommeslageren, som med tiden indså, at det nok var andet end alderen, der trykkede.

– Jeg lukkede mig mere og mere inde i mig selv. Det var svært for Lis at finde ud af, hvad der foregik, fortæller Jan i radioprogrammet.

Efter at Jan Sivertsen havde fået konstateret Parkinsons, var der mange brikker, der faldt på plads, og medicinsk behandling betyder, at han atter har fuld kontrol over sin krop.

– Det er fuldstændig fantastisk. For bare en måned siden vidste jeg ikke, om jeg nogensinde kom til at spille trommer igen. Det kan jeg nu, jubler trommeslageren, der regner med, at han igen er med bag trommerne, når hans hustru Lis Sørensen rejser på sommerturné.

Cirka en ud af 1000 danskere har nervesygdommen Parkinsons, som er karakteriseret ved, at man får langsomme bevægelser, stivhed i musklerne og rysten. Selv om sygdommen ikke kan helbredes, så kan den holdes nede med medicin i mange år. Og det er også det, der nu har fået Jan Sivertsen tilbage til trommerne.


 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close