Nyheder26. februar 2014

Line fra "De unge landmænd": Vil helst spise...

Den unge landmand leder sjældent efter kød i køledisken
Af af
Line fra "De unge landmænd" spiser helst sine egne kvier.
Line fra "De unge landmænd" spiser helst sine egne kvier.
 Foto: René Schütze



Unge selvstændige landmænd er en sjældenhed. Men i programmet "De unge landmænd" følger DR unge danskere, der prioriterer hårdt arbejde samt køer og grise højere end fester og for mange timer på Facebook.

En af dem er 25-årige Line Pedersen fra Jerslev i Nordjylland, og selvom hun elsker at passe og pleje sine kvier på gården Vester Hjulskov, så er hun også vokset op med, at de kan ende som aftensmad.

Hun vil da også hellere spise en af de køer, hun selv har opdrættet end at finde sin bøf i køledisken.

Dennis Knudsen forsøger igen at blive far

- Jeg kan godt lide at vide, hvor maden kommer fra, og så længe jeg sørger for, at de har det godt, imens de er her, så er det fint, konkluderer Line.

Dét at være gårdejer som 25-årig er ikke helt normalt. Og den unge landmand er helt klar over, at hun skiller sig ud fra andre unge på hendes alder, men det ser hun ikke noget problem i. Og det at de fleste af hendes kollegaer er mænd, tager hun også i stiv arm.

- Jeg er ikke rigtig god til det der pigefnidder. Hvis der er noget galt, så siger jeg det og tager problemet i opløbet, siger Line.

Foxy og Irina i brystkrig

Dyrene er der dog sjældent problemer med, og hun nyder hverdagen på gården.

- Du ved aldrig helt, hvad der sker. Og så må jeg sige, at dyrene er en utrolig god samarbejdspartner. Hvis vi er gode ved dem, så leverer de mere mælk, smiler Line.

Du kan følge Line og de andre unge landmænd hver onsdag på DR.

Sponsoreret indhold