Nyheder12. februar 2018

Line Bauns mareridt: Brækket kindben og hjerneblødning

Line Baun styrtede for otte år siden på ski under en skitur i Østrig. Den alvorlige ulykke kostede hende både et brækket kindben, en hjerneblødning og en hjernerystelse – og havde hun ikke båret hjelm, kunne hun meget vel have været død. Derfor er TV-værtens budskab også klart: Husk nu den hjelm!
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/line_baun_0.jpg
 (Foto: Privat)

En alvorlig skiulykke for otte år siden kunne meget vel have kostet TV-vært Line Baun livet.

På vej ned af en blå løjpe kolliderede Line Baun med en anden skiløber.

Hun blev slået bevidstløs og fik alvorlige skader i ansigtet – også selv om hun bar hjelm.

I dag er Line Baun ikke i tvivl om, at hjelmen reddede hendes liv, og derfor er TV-værtindens budskab da også klar: Husk nu at brug skihjelm, når du står på ski!

Den alvorlige skiulykke fandt sted tilbage i 2010, da Line Baun nød en skitur i de østrigske alper.

Hun husker intet fra selve sammenstødet med den anden løber, men vågnede først, da hun var blevet placeret i en ”banan” på vej mod hospitalet.

- Jeg var blevet ramt bagfra af en anden skiløber, slået bevidstløs og landet på mit ansigt og højre skulder. Mine skibriller var trykket ind i ansigtet og knækket. Hjelmen havde fået et ordentligt tryk – og det samme havde hele mit fjæs. Det var ikke noget kønt syn. Jeg husker kun vagt turen i helikopter, men til gengæld står mødet med lægerne i modtagelsen på hospitalet knivskarpt, fortæller 56-årige Line Baun i dag i et blogindlæg, hvor hun for første gang sætter ord på sin alvorlige ulykke – og viser billeder frem af de alvorlige skader, hun pådrog sig.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/line_baun_0.jpg
 (Foto: Privat)

Line Bauns ansigt var voldsomt hævet i dagene efter ulykken. Foto: Privat

Sammenstødet på den blå løjpe kostede Line Baun et brækket kindben, en mindre hjerneblødning og en alvorlig hjernerystelse, og der skulle gå lang tid, før at hun kom på højkant igen.

- I mere end en måned efter måtte jeg ikke arbejde på computer, køre bil, se TV, træne, drikke alkohol eller leve nogenlunde normalt. Jeg var tvunget til at gennemføre enkelte foredrag og aftaler – for jeg var lige blevet selvstændig. Og min mor måtte agere chauffør og køre mig frem og tilbage, fortæller Line Baun på sin blog.

Der gik faktisk fire år, før at de værste efterveer fra skiulykken forsvandt. I dag kæmper hun stadig med sin skulder, hun har en følelsesløs plet på kinden, og så døjer hun også med piskesmæld fra tid til anden.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sd-92578.jpg
 Foto: Aller Media

Line Baun råder alle til at bruge hjelm på skituren - alt andet kan være livsfarligt. Foto: All Over

Havde hun ikke båret hjelm den skæbnesvangre dag, ville udfaldet dog have været langt mere alvorlig. Så ville hun formentlig ikke have været her i dag. Og derfor er Line Baun da heller ikke i tvivl om, hvad hendes råd til andre er:

- PAS på jer selv derude på pisterne. Og vær et godt forbillede for jeres børn: HUSK NU DEN SKIHJELM FOR DÆLEN!

Sponsoreret indhold