Nyheder2. april 2018

Ville være sikker: Line Baun tog en graviditetstest

TV-vært og blogger Line Baun Danielsen opdagede efter nytår, at hun havde taget fire kilo på ”lignede en der var gravid i ottende måned”. For at være på den sikre side tog hun en graviditetstest, men den oppustede mave havde dog andre årsager
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sd-92578.jpg
 Foto: Aller Media

Efter nytår opdagede TV-værtinde og blogger Line Baun Danielsen, at hun havde taget fire kilo på – og hun lignede med egne ord ”én, der var gravid i ottende måned”.

Først tænkte hun, at det måtte var eftervirkningerne af den søde juletid, men konkluderede hurtigt, at den oppustede mave havde været der længere tid endnu.

Hun gik til lægen og blev undersøgt for både tarmkræft og glutenallergi – og hun blev anbefalet at spise HUSK-piller for at afhjælpe mavegenerne. Men lige meget hjalp det.

For at være på den sikre side valgte Line Baun derfor at tage en graviditetstest, men årsagen til den oppustede mave skulle ikke findes der.

Det fortæller 56-årige Line Baun i et blogindlæg, hvor hun fortæller om sine årelange gener med maven.

- Det kulminerede i december sidste år. Jeg kunne nærmest ikke lyne lynlåsen op i mine bukser endsige trække i en snæver kjole, uden at skulle trække maven voldsomt ind. Det er ikke fedt – for det betyder samtidig, at man ikke trækker vejret ordentligt og bliver utilpas. I starten af januar hoppede jeg på vægten (jeg ejer ellers ingen vægt og vejer mig stort set aldrig) – og jeg fik lidt af en overraskelse. Jeg vejede 4 kg mere end normalt, skriver Line Baun på sin blog og tilføjer:

- Først tænkte jeg: Det må være julesul og marcipan. Men faktisk havde jeg haft ballonfølelsen siden starten af december, fortæller Line Baun i sit blogindlæg.

Hun gik på samme tid til en osteopat, der rådede hende til at få undersøgt, om hun havde for lidt eller for meget mavesyre – for det kunne udløse problemet. Og det var lige netop her, at problemet skulle findes. Line Baun manglede simpelthen mavesyre.

- Osteopaten havde forklaret, at mangel på mavesyre er et kæmpe problem for mange og en hyppig årsag til oppustet mave, træthed og ubehag, især når man har spist. Hvis maden ikke bliver opløst af mavesyre i mavesækken, så forsætter den nemlig mere eller mindre ufordøjet ned i tarmene. Her ligger den og gærer – og vigtige næringsstoffer bliver slet ikke optaget... Og det hele er dybest set noget … ja LORT!, fortæller Line Baun i sit blogindlæg.

Hun købte et kosttilskud, der skulle afhjælpe hendes problemer med mavesyrebalancen. Og i dag er hendes liv som forandret:

- Ingen mavekneb efter maden. Toiletbesøgene gik som smurt. Og bedst af alt: Den oppustede mave skrumpede stille og roligt. Efter en måned var jeg tilbage på min normalvægt. Min mave var flad og ingen luft i maven.

Læs hele Line Bauns blogindlæg her.

Sponsoreret indhold