Linda P: Jeg har droppet det vilde liv

Et stressanfald fik Linda P til at lægge sin livsstil om

Et stressanfald fik Linda P til at lægge sin livsstil om

Foto: Michael MedgyesiNår der blev drukket, blev der drukket igennem. Når der blev festet, gik hun sjældent hjem som den første. Og når hun arbejdede, blev hun ved, til hun bogstaveligt talt segnede.

Linda P har aldrig gjort tingene halvt. Men et stressanfald i august 2013 fik komikeren til at indse, at hun var nødt til at revurdere sin måde at leve livet på.

- Jeg har altid haft den holdning, at jeg hellere vil have det sjovt, end jeg vil have det godt. For mig var det enten eller, fortæller Linda P, der er aktuel i det musikalske stykke "Alle Elsker Kærlighed" på Nørrebro Teater.

Men stressanfaldet, der fandt sted på Skanderborg Festival, hvor hun måtte aflyse sin optræden, var i den grad et "wakeup call", og den efterfølgende behandling har lært Linda P. noget meget vigtigt:

- Mit arbejde er bare et arbejde, uanset hvor meget, jeg elsker det. Før i tiden havde jeg mit arbejde, og der var ikke andet end det. Og derfor gik det galt, og jeg gik ned med stress og kunne ikke optræde. Der fandt jeg ud af, at det fyldte for meget, og at der var nogle ting, jeg ikke havde passet og plejet.

- Jeg lærte, at der også var andre ting i livet. Jeg er blevet meget bedre til at slukke min computer og min telefon og være sammen med mine venner og min familie.

Siden stressanfaldet har komikeren, der i juli måned fyldte 30 år, ikke rørt en dråbe spiritus, og det har hjulpet hende til at få lagt sit liv om.

LÆS OGSÅ: Linda P. var utro

LÆS OGSÅ: Linda P: Superpinligt

LÆS OGSÅ: Se video: Linda P. halvnøgen

- Jeg fandt jo ud af, hvor mange, der havde været drukvenner og rygklappere. Dem er der mange af i denne her branche. Men man er i byen hele tiden og har fornemmelsen af, at man har mange tæt på sig. Og så kan man stå der mellem 1000 mennesker i byen og føle sig som det mest ensomme menneske i verden. Nu hvor jeg har to-tre gode venner, føler jeg mig meget mere rig, fortæller hun og tilføjer:

- Jeg kan godt mærke, at efter jeg er stoppet med det vilde liv og stoppet med at drikke, der er min vennekreds svundet meget ind. Men det er ikke nødvendigvis dårligt, siger komikeren, der selvom hun med et glimt i øjet fortæller, at hun er "blevet kedelig", ikke har noget ønske om at vænne tilbage til sin gamle livsstil.

- Der er så mange plusser ved det liv, jeg lever nu, og jeg har ikke lyst til at lege med ilden. Jeg ved jo, at jeg er et meget ekstremt menneske. Det gælder i alt, hvad jeg gør. Nu drikker jeg kamillete med seks tebreve i en kop. Alt skal være helt ude i ekstremerne. Jeg kan for eksempel heller ikke se ét afsnit af en tv-serie, jeg kører tre sæsoner, fortæller hun.

Men komikeren er ikke i tvivl om, at hendes nye interesser er langt sundere for hende.

- Før kunne jeg blive helt tændt af skænderier og druk og ballade og drama, og nu kan jeg godt komme op og køre over en kamillete og en deadline og tryghed og tosomhed. Det, synes jeg, er dejligt, siger hun og tilføjer:

- Man kan godt nogle gange tænke, at man har brugt et halvt liv på at gøre unødvendige ting. Men jeg har heldigvis nogle år til at rette op på det.

"Alle Elsker Kærlighed" har premiere den 20. september.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close