Linda Andrews: Succes i USA

En amerikansk sangskriver har tyvstjålet Lindas sang

En amerikansk sangskriver har tyvstjålet Lindas sang

Foto: All Over

Mens man herhjemme har travlt med at udnævne "X Factor"-vinderen Linda Andrews' første album som et flop, har amerikanerne ganske uden hendes vidende taget hendes stemme til sig.

"Hot Santa", hedder sangen, som hun for sjovs skyld lagde stemme til på en skrivelejr for 3 år siden, hvor der også var en amerikansk sangskriver til stede.

- Det var sjovt og hyggeligt. Jeg tror, den var 2 om natten, da jeg sang dette nummer. Så lavede vi en demoversion. Det er jo hurtigt gjort, siger hun.

At hendes "Hot Santa" var udkommet på et opsamlingsalbum i USA og kan downloades på iTunes, fandt Linda først ud af, da en veninde påstod, at hun havde hørt hendes sang i en butik herhjemme.

- Jeg sagde, hun måtte forveksle min stemme med en andens, men den var altså god nok, siger hun.

Linda er delt mellem at være irriteret over, at amerikaneren har udgivet hendes demo uden videre og uden hendes samtykke, men på den anden side er hun en smule stolt over, at amerikanerne har taget hende til sig.

- Jeg har taget kontakt til Dansk Musiker Forbund, så må vi se, hvad der kommer ud af det. Men faktisk er det jo også lidt positivt, siger hun.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close