LINA RAFN: BLØD SOM SMØR

Hun har succes som halvdelen af bandet Infernal og er her på det sidste også nærmest blevet folkeeje som dommer i DR's musikalske talentshow "X Factor". Lina Rafn lader til at have lutter medvind.

Sådan har det imidlertid ikke altid været for den 31-årige sangerinde.

Faktisk begyndte hun sin sangkarriere ret miserabelt med at synge elendigt. Det fik hun et vink med en vognstang om, som hun tog til efterretning og begyndte at tage sangtimer. Sangerinde ville hun nemlig være, koste hvad det ville.

Netop viljestyrke er da også en egenskab, der popper op, når man spørger til Linas egen x-factor. Hun har for længst adopteret sin tidligere danselærers motto: Hvis man bliver ved længe nok, skal det nok lykkes.

Det motto har hun haft god brug for undervejs i karrieren, for i en årrække var Infernal ikke rigtig fine nok herhjemme.

Det mærkede Lina blandt andet hos Munthe plus Simonsen i København, hvor hun var på jagt efter passende tøj til et pladecoverfoto.

Med store bogstaver fik hun at vide, at de fine designere bestemt ikke havde lyst til at få deres mærketøj forbundet med hende.

- Jeg nåede lige ud på gaden, så vrælede jeg helt vildt, fortalte hun senere til Politiken.

I dag forstår hun dem bedre.

- Sådan var de flestes holdning jo til Infernal dengang, siger hun.

Kæresten er nørd

Men tudetur til trods - Lina holdt fanen højt, og hun og bandet nægtede at gå på kompromis, når de skulle optræde.

For nemheds skyld ville mange spillesteder have dem til at bruge blandt andet singback, hvilket de afslog. Liveoptræden skulle være live. Den holdning mistede bandet mange kunder og penge på dengang, men i sidste ende var den med til at give respekt og succes.

At Lina stadig deler vandene, og at nogle finder hendes fremtoning provokerende, har hun for længst vænnet sig til.

- Jeg er for meget for nogen. Det kan nok ikke være anderledes, for jeg lader mig let inspirere og rive med af alt muligt. Især 50'ernes pinup-plakater. De er smukke, æstetiske og fulde af humor og går rent ind hos mig.

Af samme grund kan det være vanskeligt at forestille sig selvsamme 50'er-agtige Lina privat i joggingtøj og uden makeup hjemme i den toværelses lejlighed på knapt 60 kvadratmeter i Valby, som hun deler med kæresten gennem knap ti år.

Han hedder Kasper, og hun giver ham kærligt æren for, at hun ikke mister jordforbindelsen, men tværtimod virker ukrukket på trods af fancy hår, makeup og succes.

- Kasper er it-nørd og slet ikke en del af mit arbejdsliv. Han ville dø, hvis jeg bad ham gå med mig til en premiere. Det er slet ikke ham. Til gengæld ved han, at der er mere slid end glamour over musikbranchen, selv om de fleste kun ser det sidste.

Læs resten af interviewet med lina i denne uges SE og HØRUdvalgt til dig
Fra forsiden
Close