Nyheder29. april 2016

Leth tager Hans Pilgaard med i soveværelset

Jørgen Leth og Hans Pilgaard rejser for tredje gang sammen på eventyr. Denne gang til "Mit Spanien".
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hans-pilgaard-joergen-leth.jpg
 Foto: Søren Kirkegaard/TV 2

Hans Pilgaard har i to sæsoner af "Mit Frankrig" haft Jørgen Leth med som rejsemakker, når de sammen udforskede både store og små franske byer.

Men i næste sæson af programmet går turen til Spanien, og det bliver en rejse fyldt med ærlighed og personlige fortællinger, fortæller de to herrer.

- Hvis du lærer Jørgen at kende gennem Frankrig, så får du lov at komme ind i entréen, stuen og selskabslokalet. Men hvis du vil ind i soveværelset og hjertekammeret, så skal du lære Jørgen at kende gennem Spanien, siger Hans Pilgaard.

Traditionen tro er det Jørgen Leth, der viser rundt i det land, makkerparret rejser til. I det sydlige Spanien besøger de blandt andet byen Estepona, hvor Jørgen boede som ung med sin første kone Wivi, som på det tidspunkt var gravid.

Og oplevelsen af at stå i byens gader igen for første gang siden 1964 viste sig at blive en stor mundfuld for den erfarne globetrotter.

- Det var meget følelsesladet, og jeg blev sgu forskrækket over, hvor meget det rørte mig. I Estepona skete der ting, som vendte op og ned på mit liv, og det er befriende at dele sådan nogle kerneoplevelser med Hans, siger Jørgen Leth.

Hans Pilgaard forklarer, at det kommer helt naturligt til dem at gå et skridt tættere på hinanden i denne omgang af rejseprogrammerne. Men det er samtidig en høj pris at betale, føler de.

- Folk spørger mig ofte, om det ikke bare er en skøn badeferie. Men nej, det er hårdt arbejde, og det er ikke gratis. Vi giver noget af os selv, og vi er meget ærlige, siger Hans Pilgaard.

Og selv om den 52-årige tv-vært og den 78-årige forfatter og filminstruktør har erfaring fra de to tidligere programserier om Frankrig, så tager det stadig hårdt på dem at få optagelserne i kassen.

- Når jeg kommer hjem fra 14 dages optagelser, går der tre eller fire dage, hvor jeg ikke siger et ord eller går uden for en dør. Alle sanseindtrykkene skal lige falde på plads, forklarer Hans Pilgaard.

"Mit Spanien" har premiere på TV2 Fri til august.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_52.png

Sponsoreret indhold