Nyheder 8. marts 2009

Lene Johansen: To nye hofter

TV-værtens liv var domineret af stærke smerter, indtil hun undergik fem operationer – flere venter forude
Lene Johansen er dybt taknemmelig for, at hun har fået så meget hjælp og støtte gennem den svære tid
Lene Johansen er dybt taknemmelig for, at hun har fået så meget hjælp og støtte gennem den svære tid
Foto: All Over

Det startede med, at Lene Johansen fik ondt i lysken i en alder af 29 år, lige efter hun havde født sin søn. Ikke noget voldsomt, bare irriterende. Men smerterne tog til, så hun til sidst ikke længere kunne ignorere det.

- Jeg blev røntgenfotograferet og fik i første omgang lov til at gå ud at tage tøjet på. Men så måtte jeg ind to gange til, fordi de ville have flere billeder. Til sidst blev jeg godt og grundig bekymret og spurgte, hvad der var galt, fortælle hun til B.T.

Det viste sig, at hun havde dobbeltsidet hoftedysplasi, der er en sjælden sygdom hos mennesker. En lidelse, der fører store smerter med sig, og som helt sikkert ville føre til, at hun skulle have nye hofter - mange gange, for de kunstige hofter holder højest i 15 år.

Som 38-årig fik hun skiftet den ene hofteskål ud. Året efter var turen så kommet til den anden side, og Lene regnede med, at det ville gå lige så let.

- Men der kom komplikationer, og de måtte lave operationen om tre gange bagefter, fordi benet gik af led. Første gang, det skete, var jeg kommet hjem fra hospitalet, men kunne mærke, at det ikke føltes rigtigt. Jeg sad i en stol og spiste morgenmad, da det skete og jeg skreg så højt, at min kæreste fløj syv meter tilbage.

Heldigvis lykkedes det til sidst lægerne at få det ordnet. I dag slipper Lene for de stærke smerter, og bortset fra at hun ikke må løbe eller falde, begrænser hofterne ikke hendes bevægelsesfrihed. Dog bimler sikkerhedskontrollen altid i lufthavnen.

Sponsoreret indhold