Nyheder22. april 2016

Lene Beier: Vild med genbrug

TV-værten Lene Beier ville ønske, at det havde været mere acceptabelt at købe tøj hos Røde Kors, da hun var barn.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lene_beier_foto_wenstrup.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Genbrugstøj er ikke noget, der afskrækker Lene Beier.

– Jeg kan godt lide, at det ikke bare er forbrug, forbrug, forbrug. Det er dejligt, hvis tingene får et nyt liv, når man er færdig med at bruge dem, siger Lene Beier, der i denne uge er vært ved alle events i Smid Tøjet-butikken, hvor der samles tøj ind til TV 2’s indsamlingsshow ”Smid tøjet”.

– Jeg tager ofte ud på loppemarkeder. Jeg køber legetøj til børnene, for hvis man putter legoklodserne i opvaskemaskinen, er de så gode som nye. Og jeg har også købt rigtig meget af mit og ungernes tøj på loppemarked, siger Lene Beier, der blev glad, da TV2 spurgte, om hun ville være en del af lørdagens indsamlingsshow.

– Det betyder helt vildt meget at lave sådan noget her. Vi er jo ikke alle sammen lige privilegerede, når det gælder, hvordan og hvor vi er født. Og hvordan éns liv former sig.

Når jeg lægger mig til at sove under min varme dyne med min familie i mit pæne hjem, tænker jeg ofte, at jeg er heldig med de ting, jeg har, og at jeg ikke skal bekymre mig om, om der er nogen, der smider en bombe, eller at jeg har nogen at være sammen med, siger Lene Beier.

Pengene fra indsamlingstøjet går både til krigs- og jordskælvsramte områder og til ensomme og udsatte i Danmark. Lene Beier, der har sønnerne Otto, fire, og Arthur, syv, med sin mand Anders, har selv oplevet, at der ikke altid var penge nok.

– Lige da vi havde fået Arthur, stod vi i en situation, hvor vi ikke havde flere penge. Så måtte vi ringe til Anders’ forældre og spørge, om vi kunne komme op til dem og sove, for vi havde ikke flere penge, fortæller Lene Beier.

– Dengang jeg var barn, havde min mor ikke mange penge. Hun var alene med tre piger og arbejdede på et revisionskontor. Hun forsøgte at sy mit tøj, men jeg ville ønske, at det havde været accep-tabelt at gå i genbrugstøj den-gang, siger Lene Beier, der glæder sig over, at genbrug er blevet moderne, og håber, at rigtig mange vil støtte indsamlingsshowet ved at give deres brugte tøj.

Du kan se "Smid tøjet" på TV2 lørdag klokken 20.

Sponsoreret indhold