Nyheder8. juli 2016

Legender hylder afdød TV 2-skaber

TV 2’s første direktør, Jørgen Schleimann, døde i går. Nogle af TV-stationens mest rutinerede stjerner husker ham som en rebel
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ulla-og-jes.jpg
 Foto: Claus Poulsen

Den danske medieverden mistede i går én af sine helt store personligheder. Jørgen Schleimann, der var mest kendt for at være den første direktør for TV 2. Han blev 87 år gammel.

Korrespondent Ulla Terkelsen var nyhedschef for TV-stationen frem til 1992, hvor Schleimann stoppede som direktør. Hun husker ham som en engageret og temperamentsfuld mand.

- Det var ikke bare overskægget, der dirrede, når han blev vred. Det var også håret, maven og brillerne. For han blev meget ophidset, så havde man et kæmpe slagsmål med ham, og så var det ud af vagten, for han bar ikke nag. Jeg kunne godt lide den form for hurtige afgørelser og sammenstød, siger Ulla Terkelsen til BT.

https://imgix.seoghoer.dk/sh-448329.jpg
 Foto: Claus Poulsen

Jørgen Schleimann døde af sygdom. Billedet her er fra 2008 (Foto: Claus Poulsen)

Jes Dorph-Petersen, der også arbejdede sammen med Jørgen Schleimann i en årrække, fortæller at han til trods for kørestolen var mentalt skarp til det sidste. Og han havde en enorm betydning for, at DR’s monopol for alvor blev brudt.

Det geniale, han gjorde, var, at han løftede TV 2 væk fra det, som politikerne ville have, vi skulle være, et supplement til DR, der dengang sendte tre-fire timers tv om dagen. Det sked Schleimann på og sagde, vi skulle sende lige så meget, som DR gjorde, ellers blev vi ikke en konkurrent, fortæller Jes Dorph-Petersen til BT.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_15.png

Sponsoreret indhold