Nyheder3. februar 2022

Leder inden for Islamisk stat dør under USA-angreb i Syrien

Lokale beboere oplyser, at USA gik efter islamistisk leder. Seks børn meldes blandt de dræbte
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220203-142423-4-1920x1280we.jpg
 Foto: Yahya Nemah/EPA/Ritzau Scanpix

Amerikanske specialstyrker har torsdag gennemført en vellykket antiterror-operation i det nordvestlige Syrien. Det oplyser USA's forsvarsministerium.

En embedsmand i Washington fortæller til Reuters, at en leder for Islamisk Stat, Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi, blev dræbt af en bombe, som han selv udløste.

Flere medlemmer af hans familie blev dræbt ved eksplosionen. Blandt dem kvinder og børn.

Syriens civilforsvar, der deltager i oprydningen på stedet, sætter antallet af døde til 13. Heriblandt seks børn.

Lokale beboere fortæller, at der landede helikoptere, og at der lød heftig skudild og eksplosioner under angrebet. Det begyndte omkring midnat i området Atmeh nær grænsen til Tyrkiet.

En video filmet af en beboer viser to livløse børn og en mand i en bygning, der er styrtet sammen.

- Der var ingen amerikanske tab. Flere informationer vil blive givet, når de er tilgængelige. Det siger det amerikanske forsvarsministeriums talsmand, John Kirby.

Efter helikopterne havde forladt stedet, blev overvågningsfly ved med at overflyve området.

Flere islamistiske grupper med tilknytning til al-Qaeda opererer i det nordvestlige Syrien. Det er den sidste store bastion for oprørerne. De har i 11 år ført krig mod præsident Bashar al-Assads syriske regime. I området gemmer der sig også ledere for Islamisk Stat.

En af de grupper, som omverdenen kender til, er Huras al-Din (Religionens Vogter). Den udspringer af al-Qaeda og tæller flere udenlandske krigere. USA har sat dusører på flere af gruppens ledere.

Sponsoreret indhold