Nyheder24. august 2016

Laura Bach er vant til at være i kontrol

Skuespillerinden Laura Bach er vant til at føre, når hun danser. Derfor har det været svært for hende at overlade kontrollen til en anden.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/dan_joergensen_og_laura_bach.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Som barn gav hun den gas med benspjæt og svingende hofter i øvelokalet, men senere blev dansen byttet ud med skuespil.

Barndommens danseglæde har holdt ved for skuespillerinden Laura Bach, som deltager i dette års udgave af tv-programmet Vild med dans, men noget bliver en smule anderledes, end det plejer i træningslokalet.

- Jeg har aldrig været i nærheden af at danse standard- eller latindanse. Og da jeg gik til jitterbug som otte-ni-årig, dansede jeg altid som manden. Jeg har altid ført, og det er skidesvært at lade være med.

- Jeg vil utroligt gerne være den, som har overblikket og styrer tingene. Det er nemmere på den måde, men det går jo ikke, griner hun og kigger over på sin professionelle dansepartner, Michael Olesen.

- Hun skal lære at give slip på kontrollen, for hun skal ikke føre eller bestemme i dansen. Det er mig, der bestemmer. I træningslokalet i hvert fald, supplerer han og gengælder grinet.

Laura Bach kalder det en af parrets største udfordringer, og det er ikke kun i dansens verden, at skuespillerinden har svært ved at slippe styringen.

Hun glæder sig derfor til at lære at overlade føringen til en anden denne gang.

- Det har hele livet været nødvendigt for mig at tage styringen og have styr på tingene. Og så lærer man det og bliver tilpas, når det er sådan, indtil man lærer noget nyt. Det får jeg så mulighed for nu.

Laura Bach siger, at hun har fuld tillid til Michael, og derfor kan hun godt give sig hen, siger hun.

- Jeg skal bare lige lære det helt, siger hun med et stort smil.

Den 37-årige skuespillerinde fik for alvor sit folkelige gennembrud som vicekriminalkommissæren Katrine i tv-serien "Den som dræber", men hun har haft teater- og filmroller, siden hun var ganske ung.

Efterfølgende brugte hun det meste af sin tid på skuespillet, men skuespillerinden understreger, at dansen betyder noget helt særligt for hende.

- Det har bare altid været et fristed for mig. Så blev jeg voksen og skulle være skuespiller, siger hun.

Laura Bach glæder sig derfor til de mange ugers intense dansetræning og de store fredagsshows og håber, at hun når hele vejen til finalen og får lært så mange forskellige danse som muligt. Det kan danseglæden muligvis hjælpe hende med.

- Den største fordel, jeg har, er nok, at jeg er så glad for at danse. Det kan godt være, at det ikke er kønt, men det er så sjovt. Derfor glæder jeg mig til hver eneste træning, selv om jeg har så ondt og nærmest ikke kan gå, fortæller Laura Bach.

Skuespillerinden og dansepartneren Michael Olesen kan opleves første gang på dansegulvet, når Vild med dans skydes i gang fredag den 9. september.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold