Nyheder21. august 2007

LATTERLIG LOV

Den nye rygelov har nu godt en uge på bagen. Lad mig allerede nu fælde en hård dom: Den er noget makværk
https://imgix.seoghoer.dk/media/sehoer/leder34web-jpg.jpg

Den er noget rod. Et grelt eksempel på, hvor galt det kan gå, når politikerne vil gøre alle glade - og dermed ender i den klassiske situation, at ingen rigtig bliver det.

Nu ved jeg godt, at rygning er et følsomt emne. Så meget desto mere er det påkrævet, at politikerne tør gå forrest og skære igennem. Det har de ikke turdet, og derfor er situationen den, at nationen har fået en rygelov, som ikke respekteres.

Tag en tur på værtshus. Og se dér, hvordan gæster og personale blæser de nye bestemmelser et langt stykke. Det kan jeg godt forstå, for når nu myndighederne melder klart ud, at man ikke agter at gøre særligt meget ud af at håndhæve rygeforbuddet - ja, så indbyder det da til, at der blot ryges videre. Selvfølgelig.

Dermed er alle til grin: Værtshusejerne, der har anvendt summer på at bygge om. Ikkerygerne, der fortsat må acceptere at blive røget ud. Samt de - formentlig ganske få - værtshuse, hvor man rent faktisk overholder reglerne.

Der er kun ét at gøre: Drop den latterlige 40 kvadratmeter-regel - og indfør et totalt
rygeforbud på alle restauranter og offentlige steder. Og så se at få det håndhævet.

Selvfølgelig er der nogle, der bliver sure. Men alle vil omvendt vide, hvad de har at rette sig efter.

Så er der dem, der vil påstå, at det vil true den danske værtshuskultur. Snik-snak. Bare se på Irland, hvor man for nogle år siden indførte totalt rygeforbud. Værtshusejerne græd snot og fremmanede alverdens dystre perspektiver.

Det gik helt anderledes. Omsætningen steg, og såvel rygere som ikkerygere er glade. Sådan kunne det også blive i Danmark. Kom nu!

Sponsoreret indhold