Nyheder 7. januar 2010

Per Larsen: Arbejdsramt pensionist

Det var ikke meget tid chefkriminalinspektøren fik til at nyde sit otium
Per Larsen må vente lidt med pensionisttilværelsen
Per Larsen må vente lidt med pensionisttilværelsen
Foto: All Over

Efter 43 år i etaten er det okay at gå på pension, og det var da også chefkriminalinspektør ved Københavns Politi, Per Larsens intention, at han nu skulle til at nyde sit otium.

Men Larsen er ikke sådan at slippe af med.

Nu er han blevet ansat pr. 1. februar som konsulent for Københavns Kommune. Initiativet til oprettelsen af stillingen kommer fra den nye overborgmester, Frank Jensen.

- Det har fra første færd været afgørende for mig at få en rådgiver - for mig selv og for kommunen - til brug for indsatsen imod bandekriminalitet, siger overborgmesteren i en pressemeddelelse.

- Og Per Larsen får blandt andet den opgave at bygge bro mellem de mange, som arbejder på forebyggelse af rekruttering til banderne. Det er SSP-folk, gadeplanarbejdere, lokale bydelsprojekter med videre. Det er meget vigtigt for indsatsen imod det københavnske bandeuvæsen, at alle forvaltninger arbejder imod de samme mål.

Og Per Larsen selv siger naturligvis de ting, han skal, når han nu alligevel ikke skal pensioneres.

- Efter i 43 år at have beskæftiget mig med tryghed, som jo er en hovedopgave for politiet, glæder jeg mig til at fortsætte i sporet fra en ny synsvinkel. Jeg er desuden københavner med stort K. Mit hjerte banker for den her by, og derfor betyder det særligt meget at kunne bidrage med min erfaring her i hovedstaden, siger han.

Otiet skulle ellers være brugt til at pleje hans store fritidsinteresse som løber - både som aktiv og som frivillig i foreningsarbejdet. Og så skulle der også have været mere tid til fru Bente, som han har været gift med kun et år mindre, end han har været ved politiet.
Men hun må altså finde sig i, at Per Larsen vil fylde godt i mediebilledet.


22. januar, 2 dage før sin 65-års fødselsdag, skulle Larsen have været pensionert, men nu må fru Bente finde sig i, at han tager en tørn mere (Foto: All Over)

- Det har jo sin pris at være et kendt ansigt, men vi har faktisk kun en enkelt gang været udsat for ubehageligheder, da et par unge på sikker afstand råbte pansersvin efter mig. Men min kone elsker ikke ligefrem, at folk peger på mig ude i byen, har Per Larsen tidligere sagt.

Sponsoreret indhold