Nyheder25. maj 2009

Lars von Trier: Vandt en halv palme

Den stærkt omdiskuterede ”Antichrist” vandt ikke, men det gjorde Charlotte Gainsbourg
Lars kørte hjem, mens hans Charlotte Gainsbourg modtog prisen for bedste kvindelige hovedrolle
Lars kørte hjem, mens hans Charlotte Gainsbourg modtog prisen for bedste kvindelige hovedrolle
 Foto: All Over

Mens resten af den internationale filmverden havde travlt med at mænge sig på den røde løber og klappe sig selv på skulderen, pakkede Lars von Trier sin autocamper og begyndte sin hjemtur fra en hektisk uge i Cannes.

"Den lille mand", som vennen og filmproducenten Peter Aalbæk kalder ham, er ellers forvænt med priser, når han tager til filmfestival i det sydfranske. Men i år blev hans bidrag til konkurrencen, den kontroversielle og stærkt omdiskuterede "Antichrist", ikke en decideret vinder.

De Gyldne Palmer gik til den tyske "Det hvide bånd".

Mens Lars von Trier bumlede mod Danmark i sin autocamper, blev Charlotte Gainsbourg hædret for bedste kvindelige hovedrolle på filmfestivalen i Cannes, så indirekte vandt von Trier alligevel.

Tak, Lars

Den franske skuespiller rettede en varm tak til instruktøren af "Antichrist" efter at have modtaget prisen.

- Jeg vil gerne dele denne pris med Lars von Trier, som gav mig mulighed for at udleve mit livs mest smertelige, intense og spændende oplevelse, sagde Gainsbourg.

Peter Aalbæk Jensen, Lars von Triers meddirektør hos Zentropa, føler sig overbevist om, at prisen til den 37-årige skuespiller samtidig var en anerkendelse af hele filmen.

Sponsoreret indhold