Nyheder10. februar 2014

Lars von Trier: Så provokerer han igen

Udeblev fra pressemøde til festival i Berlin
Af af
Igen gør Lars von Trier sig bemærket ved en filmfestival - denn gang ved at bære en t-shirt med teksten 'Uønsket person'
Igen gør Lars von Trier sig bemærket ved en filmfestival - denn gang ved at bære en t-shirt med teksten 'Uønsket person'
 Foto: AOPKendte skuespillere og instruktører fra ind- og udland valfarter i disse dage til filmfestivalen Berlinalen. Også den danske instruktør Lars von Trier har fundet vej til den tyske festival - og igen gør den excentriske instruktør sig bemærket.

Mens pressefotograferne stod som sild i en tønde og knipsede løs søndag, smilte den danske instruktør spydigt og fremviste sin specialdesignede t-shirt på den røde løber. Den sorte t-shirt bar et aftryk af den franske filmfestival Cannes' Guldpalme, og under palmen var påtrykt teksten 'persona non grata' (uønsket person, red.)

Læs også: Sendte foto af penis for at få film-rolleT-shirten (og specielt teksten) er en tydelig henvisning til det berygtede pressemøde i Cannes i 2011, hvor Lars von Trier blev bortvist for sin udtalelse om, at han forstod Hitler.

Siden har 57-årige Lars von Trier ikke sagt et eneste ord til pressen, og munden forblev også lukket søndag, da journalisterne mødte ham på den røde løber. Og heller ikke på pressemødet i forbindelse med hans film Nymphomaniac Volume 1 (en uforkortet og ucensureret udgave af Nymphomaniac, som havde premiere søndag, red.) valgte Lars von Trier at indvie pressen eller nysgerrige i hans tanker.

Læs også: Triers nymfoman: Jeg ville ikke have sex
Faktisk valgte instruktøren helt at blive væk fra det længe ventede pressemøde.

Den danske instruktør er dog ikke den eneste, der har gjort sig bemærket under Berlinalen. Der var således drama for alle pengene, da skuespilleren Shia LaBeouf udvandrede fra pressemødet på filmen.
Sponsoreret indhold