Nyheder 5. juli 2011

Lars von Trier: Nye naziudtalelser

Instruktøren har fundet et nyt forum at lufte sine forbudte holdninger i
Lars von Trier er ikke bange for at udtale sig om lidt af hvert
Lars von Trier er ikke bange for at udtale sig om lidt af hvert
Foto: All Over

Det var mildest talt kvajet, da Lars von Trier i maj luftede, at han selv er nazist og sympatiserer med Hitler. Det kostede ham ikke kun Den Gyldne Palme i Cannes. Den danske instruktør blev lagt for had verden over.

Læs også: Lars von Trier: Forvist fra Cannes

I erkendelse af sine fejl er Lars von Trier nu kommet frem til, at det nok er bedst, at han aldrig mere åbner munden ved store pressemøder.

- Jeg har lært, at jeg ikke bør gå til store pressekonferencer, for når de her ting kommer ud af min mund, specielt når det er den her dumme, dumme danske humor, så er det ikke alle, der forstår det, siger Lars von Trier til filmmagasinet Empire. Det skriver Ritzau.

Men selv om hans "dumme danske humor" muligvis er blevet luftet for sidste gang for verdenspressen, prøver instruktøren endnu en gang at forklare, hvad han mente dengang i Cannes.

Læs også: Lars von Pinlig

- Det var bare for at gøre det klart, at jeg troede, jeg var jøde, men så fandt jeg ud af, at jeg var "nazi", siger Lars von Trier og fastholder sin kommentar om, at der er lidt nazist i alle.

- Jeg tror, der er en lille smule nazist i os alle sammen, og der er også en lille smule menneske i Hitler. Jeg tror, at hvis du benægter det, så kan det blive farligt, lyder det igen fra Lars von Trier.

Om de nye naziudtalelser får konsekvenser for den upopulære filmmand, vil tiden vise …

Sponsoreret indhold