Nyheder18. maj 2009

Lars Von Trier: Ligeglad med kritikken

Den danske stjerneinstruktør er ligeglad med anmeldere og publikum, for ”Antichrist” har han lavet for sin egen skyld
Som en anden impressionistisk maler fører Lars Von Trier sig frem i Cannes med stråhat og arrogance
Som en anden impressionistisk maler fører Lars Von Trier sig frem i Cannes med stråhat og arrogance
 Foto: Thomas Lausen, SE og HØR

Den danske presse mødte talstærkt op, da de mandag fik chancen for at møde Lars von Trier, hvis nye film, Antichrist, får en meget blandet modtagelse.

De danske anmeldere har rost filmen, mens tyskere og amerikanere hagler den ned.

I morges skred en journalist fra den engelske tabloidavis The Daily Express fra en pressekonference, fordi Trier ikke ville redegøre for, hvorfor han har lavet den - ifølge nogle - perverterede film.

Men som sædvanlig var von Trier lettere arrogant - eller måske ligeglad - med modtagelsen.

- Jeg behøver ikke undskylde mig selv. Det er jer (pressen, red.), der er mine gæster og ikke omvendt. Jeg har nydt at lave filmen, og jeg er glad for den. Det er ikke filmanmelderne, jeg har lavet filmen for, sagde Trier til SE og HØR og resten af det danske pressekorps på stranden foran det fashionable hotel Carlton på den legendariske gade, La Croisette.

Godt at provokere

Han forklarede desuden, at han ikke regner med at vinde Den Gyldne Palme på søndag, blandt andet fordi han har vundet den før.

- Men det kunne da være rart nok, konstaterer han.

Det er især en scene, hvor filmens kvindelige hovedskuespiller Charlotte Gainsbourg klipper klitoris af sig selv, folk er gået amok over.

- Det er da fantastisk, at folk føler sig så provokeret. Det vil jeg til enhver tid hellere have end alt det der midt imellem, forklarer han.

Han cementerer endnu engang, at han i følge ham sig er "verdens bedste instruktør".

Seancen varede ikke længe, før han skulle have sin frokost. En sandwich, der stod klar, inden aftenens gallapremiere her ved Cote D'azur.

- Men jeg kan bedre lide at være hjemme, sagde den særlige instruktør, der tilsyneladende ikke nød solskinnet og de mange pæne mennesker ved den franske riviera.
Sponsoreret indhold