Nyheder 9. oktober 2010

Lars von Trier: Brugte formue på at genere Björk

Forholdet mellem instruktøren og sangeren var mildest talt elendigt
Lars von Trier brød sig bestemt ikke om den islandske sanger og omvendt
Lars von Trier brød sig bestemt ikke om den islandske sanger og omvendt
Foto: All Over

800.000 kroner. Så meget var Lars von Trier villig til at ofre, bare for at genere den islandske sanger og skuespiller Björk, da de 2 for 10 år siden indspillede "Dancer in the Dark".

Både von Trier og Peter Aalbæk var blevet mere end almindelig trætte af islændingen, der udviste store primadonnanykker og blev væk fra filmoptagelserne 3 dage i træk, fordi hun "ikke rigtig følte for at filme i dag".

Læs også: Von Trier samarbejder med Scorsese

Så da Björk endelig følte sig klar, havde klædt om og var klar til optagelse, fik den danske mesterinstruktør en medarbejder til at ringe hende op og meddele, at nu var det von Trier, der ikke rigtig følte for at filme den dag.

- Det kostede os så lige 800.000 kroner. Men det var det værd, siger Lars von Trier i en ny bog om ham, skriver Ekstra Bladet.

Bogen fortæller, at forholdet mellem Björk og von Trier til sidst var så elendigt, at skuespilleren nægtede at tale til sin instruktør og spyttede på jorden foran ham, når de endelig mødtes.

Læs også: Von Trier gad ikke Bodil

Björk forsøgte også at advare Nicole Kidman om at samarbejde med von Trier, dog uden held.

Ifølge bogen har de 2 fjender ikke haft kontakt med hinanden siden arbejdet med "Dancer in the Dark" var overstået i 2000.

Sponsoreret indhold