Nyheder19. maj 2009

Lars von Trier: Borte med blæsten

Den verdensberømte filminstruktør blev rasende og stak af fra sin egen gallapremiere. Han er stadig pist forsvundet
Lars Von Trier er som sunket i jorden
Lars Von Trier er som sunket i jorden
 Foto: Thomas Laursen

Salen var fyldt til randen med fans og klappende filmentusiaster. Alligevel flippede den sære danske instruktør ud. En speciel projektør, der skulle kaste lys på ham til gallapremieren, virkede ikke, og derfor skred han i raseri.

Triers bizarre exit var det store samtaleemne i den sydfranske filmby i aftes.

SE og HØR var med til den officielle efterfest for "Antichrist" på La Plague Orange, og her var det meningen, at von Trier og hans kone Bente skulle have taget imod de mange inviterede gæster, som talte blandt andet Nikolaj Lie Kaas, Peter Aalbæk, Kenneth Plummer og en masse andre mere eller mindre celebre danskere.

Kørt til Danmark?

Gæsterne tog sig tilsyneladende ikke af, at hovedpersonen manglede. Det er da også mere reglen end undtagelsen, at von Trier er utilregnelig, hvad angår sociale arrangementer. I går sagde instruktøren til SE og HØR:

- Jeg ville hellere være derhjemme.

I nat på La Plague Orange gik snakken om von Triers forsvinden. Enkelte fremmødte fortalte SE og HØR, at den excentriske filmmand skulle være blevet så rasende, at han simpelthen havde startet bilen og var kørt direkte "en route" til Danmark - og at han ikke har tænkt sig at vende tilbage, selv om han på søndag kan vinde Den Gyldne Palme.
Lige nu ved ingen, hvor han befinder sig.

SE og HØR rapporterer løbende fra filmfestivalen i Cannes

Sponsoreret indhold