Nyheder30. december 2015

Lars Ulrich tager afsked med Lemmy

Heavy metals største danske navn, Lars Ulrich fra Metallica, fortæller om venskabet med den afdøde Motörhead-frontmand Lemmy Kilmister
https://imgix.seoghoer.dk/media/vipedia/lars_ulrich.jpg
 (Foto: All Over Press)

Efter at Motörhead-frontmanden, Lemmy Kilmister, døde den 28. december i en alder af 70 år, er det væltet ind med hyldesterklæringer fra rockstjerner, der i tidens løb er blevet inspireret af "Ace of Spades"-legenden.

Nu er turen kommet til det største danske navn inden for heavy metal, Metallica-trommeslageren Lars Ulrich, der fortæller om sit forhold til Lemmy i et langt interview med Rolling Stone Magazine.

- Da jeg hørte, at Lemmy var død, var jeg hjemme med familien for at fejre jul. Jeg havde talt med en ven dagen inden, som kender Motörheads manager, og han fortalte mig, at jeg måske skulle tage til Los Angeles for at tage afsked. Kræften var meget aggressiv, og på det tidspunkt var der nok ikke lang tid tilbage. Det var klokken 13, og jeg hørte nyheden om hans død omkring klokken 18. Det var sindssygt, fortæller den hårdtslående danske trommeslager.

- Lemmy er en af de absolut vigtigste grunde til, at jeg ville være i et band. Så simpelt er det. Jeg blev introduceret til Motörheads musik i 1979, da "Overkill" kom ud. Jeg var i pladeforretningen, da dobbeltbas-introen til "Overkill" startede, og jeg havde aldrig hørt noget lignende i mit liv. Musikken tog mig efterfølgende til steder, som jeg aldrig havde været før, siger Ulrich til Rolling Stone.

To år senere fik den dengang ukendte, 16-årige dansker lov til at udleve enhver fans drøm, da han rejste med Motörhead rundt på en turné i Californien og oplevede livet som rockstjerne tæt på.

- Sammen med en ven fik jeg chancen for at møde dem og hænge ud med dem, og det var på grund af Lemmy og hans venlighed. Han var virkelig åben og imødekommende, mindes Ulrich.

Båndet, som blev dannet dengang, kom til at holde livet ud, og Metallica og Lemmy mødtes ofte på scenen for at optræde sammen, efter at den bumsede danske teenager selv kom til at skrive historie som et af de mest fremtrædende navne på rockscenen.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-cta_facebook_116.png

Sponsoreret indhold