Nyheder28. juli 2009

Lars Ulrich: Stolt og rørt

Trommeslageren var i højt humør, da han modtog Dansk Musikerforbunds Hæderspris, et maleri og 50.000 kroner – ”som ikke engang dækker barregningen fra i går”
”Ja, det skal op og hænge derhjemme”, sagde Lars Ulrich om maleriet af Kristian von Hornsleth
”Ja, det skal op og hænge derhjemme”, sagde Lars Ulrich om maleriet af Kristian von Hornsleth
 Foto: Claus Poulsen

For få timer siden blev Metallica-trommeslageren Lars Ulrich hædret af Dansk Musikerforbund på toppen af det gamle postmuseum i Købmagergade i hjertet af København. Han fik hædersprisen, der uddeles "for en særlig indsats og karriere".

En enig bestyrelse havde valgt Ulrich, kunne formanden berette i sin tale, inden han overrakte et unikt maleri af den danske kunstner Kristian von Hornsleth samt en check på 50.000 kroner.

- Jeg vil sgu bruge pengene til at dække barregningen fra i går. Nej, de tager sig nok kun af den 1. time, for vi havde en stor fest i går, lo den glade rockmusiker.

Han var dog begejstret for maleriet, som skal op og hænge i det Ulrichske hjem. Men det vigtigste var uden tvivl æren.

- Det betyder meget at få sådan noget i Danmark. Jeg har vundet ting i udlandet, men jeg tror, det her er den første i Danmark. Jeg var lige ved at få våde øjne før, sagde en rørt Ulrich.

- Det er klart, vi danskere deler historie, sprog og kultur. Det er betydningsfuldt, og jeg er stolt, sagde 45-årige Ulrich, inden han sluttede af med endnu en gang at takke mange gange for prisen og bevæge sig mod Forum, hvor Metallica i aften giver den 5. og sidste koncert i Danmark for denne omgang.

Sponsoreret indhold