Nyheder21. april 2009

Lars Ulrich: Jeg var ikke god nok

Trommeslageren fra Metallica begyndte på at spille musik, fordi tennisketcheren ikke ville makke ret
Lars Ulrich faldt for bajere og hård rock, da han var 17 år gammel
Lars Ulrich faldt for bajere og hård rock, da han var 17 år gammel
 Foto: All Over

Ifølge den stenrige og vildt verdensberømte trommeslager i Metallica, Lars Ulrich, var det mere eller mindre et uheld, at han overhovedet begyndte på det med musikken.

Inden han og bandet skulle på scenen i Manchester den 26. februar, tog Ulrich sig tid til at fortælle om, hvorledes det gik for sig i P2's søndagsprogram, "Besøgstid".

- I min barndom var jeg klart mere påvirket af tennis end musik, begyndte Ulrich, som er søn af den engang knaldeffektive tennisspiller og jazzmusiker Torben Ulrich.

- Men i februar 1973, da jeg var ni år, tog han mig med til en Deep Purple-koncert i KB Hallen. Jeg sad og kiggede, og det satte et stort præg på mig. Dagen efter koncerten gik jeg ned i Fona på Strandvejen og fik scoret "Fireball". Men dengang var det ikke evident at tænke på at blive musiker, fortalte Ulrich, som stadig helligede sig tennisen.

På akademi
I 1980 flyttede hele familien til USA, hvor Lars Ulrich efter planen skulle på tennis-akademi.

- Men jeg var faktisk ikke god nok. I Danmark var vi en væsentlig familie i tennisverdenen, og jeg var blandt de 10-15 bedste i landet i min aldersgruppe. Men i USA var de andre drenge langt bedre end jeg var - jeg var ikke engang blandt de syv bedste i skolen. Samtidig var jeg blevet 17 år og havde drukket de første par bajere. Jeg syntes, rock 'n' roll-verdenen var løsere, og der var mere gang i den. På tennisakademiet skulle vi møde hver dag klokken otte om morgenen, huskede Ulrich i æteren.

Hobbyen vigtigst
- Jeg havde bakset lidt med min fars trommesæt, og langsomt blev min hobby, musikken, til det væsentligste. Vi var i USA, fordi jeg skulle spille tennis, men efter to-tre måneder, gav jeg op, fortalte Ulrich - og resten er en særdeles indbringende historie. Metallica har solgt over 100 millioner plader.

Lars Ulrich er for øvrigt opvokset i området omkring Ryvangen i det nordlige København. I en stor villa befolket af skuespillere som Max Hansen, Klaus Strandberg og Hans Kurt. Men også musikere som Franz Beckerlee kom i det Ulrichske hjem - og den senere rocktrommeslager endte søreme med at få saxofonisten Dexter Gordon som sin gudfader.

Metallica giver tre koncerter i Forum til juli.

Sponsoreret indhold