Nyheder13. januar 2015

Lars Mikkelsens børn vil også på scenen

Der er måske nye stjernefrø på vej i den danske film- og teaterbranche
Lars Mikkelsen og Anette Støvelbæks børn vil gerne være skuespillere.
Lars Mikkelsen og Anette Støvelbæks børn vil gerne være skuespillere.
 Foto: Mikael Rieck
Skuespillerne Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro og Roselinde Mynster er alle børn af skuespillerforældre. Og snart kan den danske filmscene måske også få glæde af endnu en generation af familien Støvelbæk-Mikkelsen.

Skuespillerparret Anette Støvelbæk og Lars Mikkelsens to børn, Lou og Thor, leger nemlig med tanken om at blive skuespillere - lige som deres forældre.

LÆS OGSÅ: Lars Mikkelsen får kæmperolle i amerikansk serie

- Den ældste af vores to børn er 20 år, og han har nogle ønsker om at blive skuespiller. Men om det ender den vej, ved jeg ikke. Den yngste bliver snart 14 år og er dermed så ung endnu. Men der ligger noget, siger Anette Støvelbæk.

At de to børn bliver tiltrukket af skuespillerlivet, er dog ikke bare noget, den rutinerede skuespillermor siger. Lou og Thor er nemlig allerede godt i gang med at øve sig på et liv i rampelyset.

- Den ældste har lavet tegneseriestemmer, siden han var ni år, og den yngste laver radioteater. Jeg synes, de er gode, men de skal kun gøre det, hvis de synes, det er sjovt, siger Anette Støvelbæk.

LÆS OGSÅ: Anette Støvelbæk smed Lars Mikkelsen på porten

Den 47-årige skuespillerinde og hendes mand har nemlig ikke selv opfordret børnene til at følge i deres fodspor.

- Nogen kom og spurgte vores børn, om de ville lægge stemmer til tegnefilm. Vi sagde ja, bare prøv om de kan, men lad være med at bruge dem for vores skyld. Brug dem kun, hvis de er gode, og det var de så, fortæller hun.

Med hver deres fod allerede halvt plantet i skuespillerfaget er det dog ikke kun opmuntring og klap på skulderen, Anette Støvelbæk giver til sine børn.

- Tværtimod. Vi siger også pas på med det her fag, for det kan også gøre rigtig ondt, når det ikke lykkes. De nikker og siger, vi ser. Fint, så drager de deres egne erfaringer og konklusioner. Det skal komme fra dem, hvis de vil og så kan de bruge fra os, hvad de har lyst til, siger Anette Støvelbæk.

LÆS OGSÅ: Støvelbæk tørste efter hovedrolle

Anette Støvelbæk kan selv ses i TV2-serien "Badehotellet", der havde premiere på anden sæson den 12. januar.

Lars Mikkelsen er fra den 27. februar aktuel i den amerikanske tv-serie "House of Cards".

Sponsoreret indhold