Lars Mikkelsen: Vi har ansvar overfor næste generation

Lars Mikkelsen

Lars Mikkelsen

Foto: Kaspar Wenstrup- Wow. Gisp. Kan jeg det?

Sådan var reaktionen fra den danske skuespiller Lars Mikkelsen, da han sidste år blev ringet op og fik fortalt, at han havde fået rollen som den russiske præsident Viktor Petrov i den voldsomt populære Netflix-serie, House of Cards, hvor han skulle spille overfor blandt andet Kevin Spacey.

- Der var mange tanker, der fløj gennem mit hoved lige der. Når man får chancen for at være med i noget, der er så gennemgribende godt, så vil man enormt gerne gøre alt, hvad man kan, for at honorere det, fortæller Lars Mikkelsen, der her hjemme er kendt fra tv-serier som "Borgen" og "Forbrydelsen".

Roller, som han mener, har været med til at få udlandet til at tage ham i betragtning. De danske tv-serier har nemlig også skabt røre i vandet i blandt andet USA og Storbritannien.

- Jeg tror, at de ting, vi har lavet her hjemme, som "Borgen" og "Forbrydelsen" og "Broen", som jo alle er kvalitetsserier, har skabt en stor opmærksomhed, for de bliver virkelig set som noget ude i verden, siger Lars Mikkelsen, der for nylig også kunne ses i tredje sæson af den britiske detektivserie om Sherlock Holmes.

LÆS OGSÅ: Lars Mikkelsen får kæmperolle i "House of Cards"

Men det var ikke sket, hvis ikke der var nogen, der var gået forrest i kampen for at markere Danmark i filmverdenen, og det er noget, Lars Mikkelsen er dybt taknemmelig for.

- Jeg synes, at hele Danmarks Radios vision omkring tv-serierne er fantastisk, det er jo vanvittigt, hvad de har skabt. Og Lars von Trier og Bille August og hele dogme-bølgen har også været med til at skabe en masse opmærksomhed, siger Lars Mikkelsen.

En opmærksomhed, som både han og hans lillebror, skuespilleren Mads Mikkelsen, har nydt godt af.

LÆS OGSÅ: Lars Mikkelsen: Der er så meget jalousi

- Med sådan et lille sprogområde, som Danmark er, er vi jo nødt til at lave nogle investeringer. Hvis vi ikke gjorde det, så var mig og Mads ikke nået så langt, forklarer han.

Men det lægger også et ansvar på de erfarne skuespilleres skuldre, når hele verdens øjne hviler på dem.

LÆS OGSÅ: Kevin Spacey: Lars Mikkelsen er fantastisk dygtig

- Vi skal jo give noget videre til de næste. Der har vi et ekstremt ansvar på os. Vi repræsenterer jo Danmark, og kan få udlandet til at se, at de skal kigge denne vej - også i de næste generationer. For der er altså rigtig gode skuespillere, der virkelig kan noget. Det ansvar skal vi tage på os, siger Lars Mikkelsen og fortsætter:

- Jeg ved, at min lillebror har det på samme måde. I respekt for dem, der kommer efter os, så skal vi lave vores arbejde ordentligt, så de næste også får en chance for at blive set på, siger han.

House of Cards' tredje sæson med Lars Mikkelsen som russisk præsident, kan ses på Netflix.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close