Nyheder1. maj 2024

Lars Mikkelsen og Iben Hjejle blandt de nominerede til Årets Reumert

For første gang afholdes Reumert-prisen uden kønsopdelte kategorier
Premiere på " Lægen " Folketeatret
Iben Hjejle er blandt de nominerede til årets hovedrolle, der i år ikke er en kategori, der er opdelt i køn.
 Foto: Mikael Rieck

Der er både unge stjerneskud og etablerede navne blandt de nominerede til scenekunstbranchens mest prestigefyldte pris, Årets Reumert.

Blandt andre de erfarne og prisvindende skuespillere Lars Mikkelsen, Bodil Jørgensen og Iben Hjejle kan ende med at løbe med en Reumert til prisuddelingen.

For første gang afholdes prisuddelingen uden kønsopdelte kategorier. Derudover har Reumertjuryen indført to nye kategorier for at sikre, at nomineringerne favner bredt.

Blandt de nominerede til Årets Hovedrolle er Iben Hjejle for sin hovedrolle i Folketeatrets forestilling "Lægen".

I samme kategori er Ina-Miriam Rosenbaum også nomineret for sin hovedrolle i "Arendt – at se i mørket" fra Odense Teater og Off Off/Production samt Patrick A. Hansen, der er nomineret for sin præstation i Aalborg Teaters "Den mystiske sag om hunde i natten".

For Årets samspil, en af prisuddelingens nye kategorier, er Lars Mikkelsen og Ian Burns nomineret for deres præstation i forestillingen "The Dumb Waiter" fra That Theatre Company.

Samme er Bodil Jørgensen og Jens Albinus for deres samspil i Det Kongelige Teaters "Indenfor murene".

Modsat tidligere år er der ikke én forestilling, der løber med størstedelen af nomineringerne. I stedet er der fire opsætninger – "Margrethe I", "It's so cute I'm gonna die", "Indenfor murene" og "Traum" – der hver har fået to nomineringer.

I år uddeles Årets Reumert 20. juni i kulturhuset Odeon i Odense, hvor skuespillerne Rikke Westi, der selv er nomineret for Årets Solopræstation, og Marie Knudsen Fogh skal styre showets gang.

Siden 2021 har CPH Stage og Dansk Teater været hovedarrangører bag Årets Reumert.

Sponsoreret indhold