Nyheder1. oktober 2017

Lars Mikkelsen: Jeg nærmer mig troen

- Jeg tror på mange ting, men jeg nærmer mig troen også i kristelig forstand, fortæller Lars Mikkelsen til SE og HØR.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-77091.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

53-årige Lars Mikkelsen er lige nu aktuel i DR's nye søndagsserie "Herrens veje", hvor han spiller den temperamentsfulde provst Johannes Krogh.

I TV-serien kommer seerne helt tæt på familien Krogh, hvor tro og religion fylder det meste.

Og netop tro og religion er noget, som den populære skuespiller har gjort sig mange tanker om.

– Der er altid overvejelser, før man siger ja til en rolle. Jeg tænkte ligesom folkene bag serien: ”Tør man det? Må man det? Og hvad får vi ud af at gøre det?”. Men jeg tror, at der er mulighed for at tale ind i noget eksistens, som vi har brug for. Altså noget, der er noget. Og noget, som er noget i alle mennesker, lige meget om de tror eller ikke tror, Lars Mikkelsen til SE og HØR, da pressen første gang skal se DR’s nye søndagssatsning.

https://imgix.seoghoer.dk/lars-mikkelsen_0.jpg
 Foto: All Over
Lars Mikkelsen ses her som russisk præsident i den megapopulære Netflix-serie ”House of Cards” (Foto: All Over)

"House of Cards"-stjernen har også tænkt meget over, hvorfor vi danskere ikke er særlig åbne, når det handler om at drøfte religion.

– Det er underligt, at vi faktisk kan lægge hele vores sexliv ud offentligt, og det vil ingen tænke videre over, men trosspørgsmålet bryder intimsfæren. Jeg tror, det er, fordi vi lever i et eller andet rationale, hvor det i langt højere grad er helt fint at leve i en eller anden kropsfiksering i alle mulige afskygninger. Om man spiser for lidt, for meget, sundt eller for usundt, bliver jo debatteret til hudløshed. Eller hvad man gør med den krop, lyder det fra Lars Mikkelsen, der gerne selv vil fortælle om sit forhold til troen.

– Hvad jeg tror mest på? Det kan jeg ikke svare så kort på. Jeg tror på mange ting, men jeg nærmer mig troen også i kristelig forstand. Det er en konstant dialog inde i mig, lyder det.

De næste mange uger kan danskerne nyde Lars Mikkelsens talent kl. 20 på DR1.

Læs hele historien om Lars Mikkelsen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold