Nyheder11. februar 2016

Lars Løkke: Så fattig var jeg

Sundhedsplejersken var ikke helt tilfreds med levestandarden i statsministeren Lars Løkke Rasmussens hjem, da han blev far til sin 25-årige søn.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lars_foto_rieck.jpg
 Foto: Mikael Rieck

For et par år siden kom Lars Løkke ud i et gevaldigt stormvejr, da han udtalte sig om, hvorvidt 2.000 kroner var mange penge.

Svaret lød nemlig:

- Det kommer an på, hvem man er.

- Nogle steder kan man sikkert få et par sko for de penge.

Og selv om statsministeren med den kommentar slog fast, at han ikke anser 2.000 kroner som værende særlig meget, så var det helt andre tider, da han og fru Solrun i 1990 blev forældre til sønnen Bergur.

- Da vi fik vores første barn, havde vi simpelthen ikke til salt på et æg. Vi placerede ham på to hvidmalede ølkasser, der var vendt på hovedet med en moseskurv. Der kom sundhedsplejersken og spurgte lidt kritisk til de faciliteter, vi havde indrettet, afslørede Lars Løkke, da han i sidste uge deltog i Danmarks Indsamlingen.

- Vi havde lejet en lille to-værelses lejlighed og havde simpelthen ingen penge. Engang imellem kom min mor forbi med et pund kaffe. Vi måtte sælge min bil og købe to cykler i stedet, afslørede statsministeren.

Alligevel er han godt klar over, at hans nød ikke kan sammenlignes med den, man ser ude i verden.

- Det var pænt stramt, men det var det ikke sammenligneligt med det, vi ser i aften, fortæller Løkke, der i dag har både kæmpe bolig og chauffør i forbindelse med sit job som landets regeringsleder.

[node:aller-related-content]

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer.png
 mit se og hør

Sponsoreret indhold