Nyheder8. maj 2024 (opd. 8. maj 2024)

Lars Løkke Rasmussens nye lydbog får lunkne anmeldelser: For flyvsk

Lars Løkke Rasmussen og Kirsten Jacobsen skabte overskrifter med en bog i 2019, men gør det ikke igen
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussens (M) nye lydbog "Befrielsens pris", som udkommer onsdag, får lunkne anmeldelser.
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussens (M) nye lydbog "Befrielsens pris", som udkommer onsdag, får lunkne anmeldelser.
 Foto: Hanne Juul

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussens (M) nye lydbog "Befrielsens pris", som udkommer onsdag, får lunkne anmeldelser.

I netmediet Altinget får lydbogen blot to ud af seks A'er.

Ansvarshavende chefredaktør Jakob Nielsen står for anmeldelsen og skriver blandt andet, at lydbogen ikke er "særlig interessant".

- Dertil er den for flyvsk. Det ene øjeblik taler Løkke om regeringens dårlige målinger, det næste øjeblik er han i gang med at forklare betydningen af den militante houthi-bevægelse i Yemen, skriver Jakob Nielsen.

Han tilføjer, at lydbogen er "tre timers mansplaining", hvor Moderaternes leder ikke har nok på hjerte.

Hos Avisen Danmark er politisk redaktør Casper Dall heller ikke imponeret.

- Mens Lars Løkke Rasmussens bog "Befrielsens øjeblik" fra 2019 var en bombe i dansk politik, så er der i Løkkes nyeste bog - "Befrielsens pris" - end ikke knaldperler, lyder det blandt andet fra Casper Dall.

Han henviser til valgkampen i 2019, hvor Løkke, som dengang var Venstre-formand og statsminister, ud af det blå udkom med bogen "Befrielsens øjeblik". Den skabte store overskrifter dengang.

Det var i den bog, som Kirsten Jacobsen er forfatter til, at Løkke luftede tanken om, at Venstre og Socialdemokratiet skulle gå i regering sammen.

Den melding kom bag på næsten alle i Venstre i 2019. Efter folketingsvalget i 2022 blev det så en realitet. Socialdemokratiet og Venstre gik i regering sammen. Og fik selskab af Løkkes nye parti, Moderaterne.

Den såkaldte podbook, som "Befrielsens pris" betegnes som, er en lydbog fortalt til netop Kirsten Jacobsen. Men duoen kan ifølge anmeldelserne altså ikke levere de samme overskrifter i dag som i 2019.

Lydbogen udkommer, i anledning af at Løkke fylder 60 år den 15. maj. I knap 40 af de 60 år har han været folkevalgt.

Som 21-årig blev Løkke i 1985 valgt til byrådet i den daværende Græsted-Gilleleje Kommune. Han har også over to omgange været Danmarks statsminister. Første gang fra 2009 til 2011 og senest fra 2015 til 2019.

Løkke gik af som Venstre-formand i 2019, og 1. januar 2021 meddelte han, at han var helt fortid i Venstre.

Efterfølgende var Løkke løsgænger i Folketinget, indtil han stiftede Moderaterne, som ved 2022-valget kom ind i Folketinget i første forsøg.

Sponsoreret indhold