Nyheder25. april 2024

Lars Løkke Rasmussen lukker i om Stine Bosses kommentar: - Noget proces-pis

Lars Løkke Rasmussen er ikke meget for at kommentere på Stine Bosses melding fra sidste uge om, at Danmark skulle tage op til 7000 flygtninge årligt og siden trak i land
Lars Løkke Rasmussen kalder Stine Bosses politiske udmelding om flygtninge for noget "proces-pis".
Lars Løkke Rasmussen kalder Stine Bosses politiske udmelding om flygtninge for noget "proces-pis".
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Moderaternes leder, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, vil ikke kommentere Stine Bosses opsigtsvækkende melding fra sidste uge, hvor hun først sagde til Jyllands-Posten og Altinget, at Danmark skulle tage op til 7000 flygtninge årligt, og siden trak i land.

Stine Bosse, der er Moderaternes spidskandidat til europaparlamentsvalget, blev af Jyllands-Posten spurgt, om hun havde drøftet meldingen med Lars Løkke Rasmusen.

Til det svarede hun, at det var svært at forestille sig, at hun ville gå ud med et forslag, uden at Løkke havde hørt om det.

Direkte adspurgt, om Løkke har talt med Stine Bosse inden den politiske udmelding, siger han, at Stine Bosse "har sagt, hvad der gælder i denne sag".

- Det der er bare noget proces-pis, siger Løkke til Ritzau om spørgsmålet.

Konkret lød Bosses ord til Jyllands-Posten og Altinget, at det ville "gavne danskerne", hvis Danmark gennem en fælles EU-omfordeling modtog op mod 7000 flygtninge om året. Interviewene med hende blev bragt torsdag den 18. april.

Udtalelserne skabte diskussion og mødte kritik. Hurtigt efter sagde Stine Bosse, at der var tale om en misforståelse.

Til Ritzau sagde hun, at de 7000 flygtninge var "et fiktivt tal".

- Og det er worst case scenario, langt, langt ude i fremtiden. Det er i hvert fald ikke noget, der gælder her og nu. Og det er ikke noget, som man skal forestille sig skulle være vores politik i dag. Slet ikke.

- Hvis det i en fjern fremtid skulle vise sig, at migrationssituationen udviklede sig til en sikkerhedssituation, så er vi derude, men slet ikke før, sagde Stine Bosse.

En række politikere fra andre partier reagerede, men også internt i Moderaterne gav udtalelserne anledning til forvirring.

Udlændingeordfører Mohammad Rona (M) fortalte, at han havde haft en snak med Stine Bosse efterfølgende.

- Vi talte om, at man virkelig skulle passe på med at sætte et tal på det her, og at det sådan set ikke er vores politik at gå ud og sprede et tal på den her måde, sagde Mohammad Rona.

Men det vides altså ikke, om Lars Løkke Rasmussen også har talt om sagen med Bosse.

Sponsoreret indhold