Lars Lilholt mødte sit store idol

Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

All Over Press

Når den nye sæson af tv-programmet Toppen af Poppen toner frem på tv-skærmen, kan seerne se frem til at opleve en rørt Lars Lilholt.

I programmet skal syv kunstnere fortolke hinandens musik, og det kan være en stor udfordring. Den største udfordring for Lars Lilholt var at fortolke sit ungdomsidols sange.

- Jeg havde lidt svært ved at lave min fortolkning af Sebastian, for jeg er gammel fan af ham. Det var svært, fordi jeg kendte hans musik så godt, så lige meget hvad jeg gjorde, så lød det ikke som det. Men det endte godt, siger han til Ritzau Fokus.

Lars Lilholt var 17 år gammel, da han hørte Sebastians musik for første gang på teenageværelset. Da Lars Lilholt var 19 år udkom Sebastian med albummet "Den store flugt", der fik stor betydning for den i dag 62-årige sanger.

- Jeg faldt fuldstændigt for albummet, og der blev jeg for alvor stor fan af ham. Jeg var vild med ham, og jeg ville være ligesom ham, siger Lars Lilholt, om Sebastian, der blot er tre år ældre end ham selv.

Lars Lilholt har tidligere mødt sit ungdomsidol, men alligevel blev han meget rørt under indspilningerne til programmet, da Sebastian, der har det borgerlige navn Knud Torben Grabow Christensen, skulle fortolke hans musik.

- Da Sebastian synger en af mine sange, bliver jeg dybt rørt. Det var som om, at de sidste 43 år forsvandt, og så var jeg Lars på 19 år igen, der hørte sit idol stå og synge sin sang. Det var den største og mest rammende oplevelse, siger Lars Lilholt.

Ud over Lars Lilholt og Sebastian kan seerne se frem til at opleve Stine Bramsen, Isam B, Shaka Loveless, Mattias Kolstrup og Oh Land.

Den nye sæson af Toppen af Poppen har premiere den 16. august klokken 20.00 på TV 2.

/ritzau/FOKUS

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close