Nyheder 14. december 2021

Lars Høgh er blevet bisat

Fodboldlegenden Lars Høgh er blevet bisat. Det skete tirsdag eftermiddag i Sankt Knuds Kirke.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det sidste farvel er sagt. 

Legenden Lars Høgh, der mistede livet alt for tidligt, er blevet bisat.

Tirsdag klokken 14 begyndte bisættelsen af en af dansk sportshistories mest anerkendte sportsudøvere. 

Men det var ikke kun for sine sportslige meritter, Lars Høgh huskes for. 

Han evigt glade væsen og evne til at sprede godt humør, hvorend han befandt sig, vil for evigt være en del af mindet om Lars Høgh. 

Lars Høgh er blevet bisat

En række prominente og kendte personligheder var med til at sige farvel til Lars Høgh, som blev 62 år og døde efter længere tids kræftsygdom.

Kisten blev båret ud i en bil, som kørte fra kirken lidt før klokken 15. Bisættelsen fandt sted klokken 14, og de første gæster ankom en times tid forinden.

Især fra fodboldverdenen mødte mange frem til begravelsen, og det var både nuværende og tidligere landsholdsspillere fra flere forskellige generationer.

Michael Laudrup, Brian Laudrup og Peter Schmeichel havde taget turen til Odense. Også Andreas Laudrup og Mads Laudrup var blandt deltagerne.

Landstræner Kasper Hjulmand ankom som en af de første.

Her er et galleri, fra da gæsterne ankom for at tage afsked med vennen Lars Høgh. 

Lars Høgh er blevet bisat

De nuværende landsholdsspillere Kasper Schmeichel og Christian Eriksen dukkede også op, og det samme gjorde de tidligere målmænd Thomas Sørensen og Peter Kjær.

Tidligere landsholdsmassør Allan Poulsen, tidligere landstræner Sepp Piontek og Jakob Jensen, nuværende direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU), var også til stede.

Blandt de øvrige navne var Morten Wieghorst, Kim Brink, Ebbe Sand, Michael Schjønberg, Henrik "Store" Larsen, Klaus Berggreen, Ivan Nielsen, Bo Henriksen, Troels Bech, Mogens Kreutzfeldt og Claus Bo Larsen.

Der var også kendte navne uden for sportens verden, som mødte frem. Sangerne Poul Krebs og Michael Falch var også til stede. Det samme var Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

Lars Høgh fik første gang konstateret kræft i 2018, og han boksede flere gange hårdt tilbage mod kræften.

Efter tre års kamp afslørede det fynske fyrtårn i november, at hans krop ikke kunne tåle mere kemoterapi.

Det var et spørgsmål om måneder og ikke år, før han skulle herfra, forklarede han.

Onsdag 8. december sov Lars Høgh stille ind med sin hustru, Tine, ved sin side.

I de seneste måneder er Høgh blevet hyldet af landsholdsfans, klubfans, tidligere med- og modspillere, venner og kolleger, og i begyndelsen af december blev han indlemmet i fodboldens Hall of Fame.

Han nåede i november at besøge landsholdslejren i Helsingør, og spillerne og Hjulmand betegnede ham som en livsglad, sympatisk, empatisk og generøs person.

Lars Høgh var til det sidste en del af trænerstaben på det danske landshold, hvor han blandt andet medvirkede til, at Kasper Schmeichel i dag er en af verdens bedste.

Sponsoreret indhold