Nyheder3. april 2023

Lars Findsen får ny titel

Den hjemsendte spionchef er blevet direktør i eget firma
Lars Findsen har været hjemsendt siden august 2020. Nu stifter han nyt firma, hvorfra han kan fakturere indtægter, han har, fra arbejde med at skrive og holde foredrag. (Arkivfoto).
Lars Findsen har været hjemsendt siden august 2020. Nu stifter han nyt firma, hvorfra han kan fakturere indtægter, han har, fra arbejde med at skrive og holde foredrag. (Arkivfoto).
 Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Lars Findsen, har overtaget et firma, som han tidligere delte med sin bror Nicholas Findsen.

Selskabet er nu omdannet og har skiftet navn til Rådhusvej Charlottenlund ApS. Det skriver Finans.dk.

Lars Findsen har indsat sig selv som administrerende direktør og ændret selskabets formål. Nu skal det ifølge cvr-registret bruges til at "udøve skribent-, foredrags-, rådgivnings- og konsulentvirksomhed".

Den tidligere spionchef fortæller, at han er blevet anbefalet at have en ramme, hvor han kan placere indtægter og fakturere fra ved siden af den løn, han får som suspenderet fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

– Jeg har jo skrevet bogen (Spionchefen, red.) og er begyndt at holde foredrag for virksomheder, brancheforeninger og erhvervsnetværk. De foredrag tager afsæt i bogen, men også min baggrund, geopolitik og sikkerhedstruslen, siger han til Finans.

Findsen, der i dag er 58 år, har været øverste chef for Forsvarets Efterretningstjeneste siden 2015.

I forlængelse af en kritisk pressemeddelelse fra det uafhængige kontrolorgan Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) i august 2020 blev Lars Findsen fritaget for tjeneste.

Også andre FE-ansatte blev hjemsendt.

I december 2021 blev han anholdt, da han landede i Københavns Lufthavn. Han blev mødt med sigtelser om at have røbet højt klassificerede oplysninger og blev varetægtsfængslet af en dommer i Københavns Byret.

Fængslingen blev ad omgange forlænget. Men i februar 2022 indbragte han spørgsmålet om fortsat frihedsberøvelse til Østre Landsret, der bestemte, at han skulle løslades.

Lars Findsen sad fængslet i 71 dage.

Flere medier har beskrevet, at Lars Findsen mistænkes for at have ført samtaler med journalister, familiemedlemmer og en kollega om statshemmeligheder.

Han nægter sig skyldig.

Der er siden rejst tiltale mod ham for at have lækket højt fortrolige oplysninger. Det hemmeligholdes, hvad han nærmere skulle have sagt.

Forløbet omkring hans hjemsendelse og andre begivenheder har Lars Findsen beskrevet i bogen "Spionchefen", der udkom på Politikens Forlag i oktober.

I bogen bliver der blandt andet udtrykt kraftig kritik af den tidligere S-regering for håndteringen af sagen om Forsvarets Efterretningstjeneste.

Bogen blev revet væk fra hylderne hos flere forhandlere og satte salgsrekord hos Saxo.

Sponsoreret indhold