Nyheder7. april 2024 (opd. 7. april 2024)

Lang ventetid: Frygter at miste synet

Efter en behandling i juni sidste år skulle Brian Strømsted egentlig være til kontrol 2-3 måneder senere. Men han får først en tid på sygehuset i Roskilde den 21. december til kontrol
Trods millionindsprøjtning venter øjenpatienter i Region Sjælland stadig for længe på vigtig behandling, der kan bevare deres syn.
Trods millionindsprøjtning venter øjenpatienter i Region Sjælland stadig for længe på vigtig behandling, der kan bevare deres syn.
 Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix (genrefoto)

Trods millionindsprøjtning venter øjenpatienter i Region Sjælland stadig for længe på vigtig behandling, der kan bevare deres syn.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Brian Strømsted er et aktivt menneske med et lederjob og frivilligt engagement i en lokalafdeling i et politisk parti og i en lokal fodboldklub. Men i baghovedet på den 55-årige mand fra Ejby rumsterer der frustration og en lille frygt. På grund af en diabetessygdom har Brian Strømsted fået en øjensygdom, som holdes i skak med jævnlige indsprøjtninger i øjnene på øjenafdelingen på Sjællands Universitetshospital (SUH) i Roskilde. Men gennem længere tid har han kæmpet med at blive behandlet til tiden.

– Lægerne har sagt til mig, at der ikke må gå for længe mellem mine behandlinger, for så forværres min sygdom. Men de seneste mange behandlinger og kontroller har jeg ventet for længe mellem behandlingerne. Det er så frustrerende. Min frygt er, at mit syn bliver dårligere. At miste synet vil være noget af det værste, jeg kan forestille mig at miste, siger Brian Strømsted til Sjællandske Nyheder.

Efter en behandling i juni sidste år skulle Brian Strømsted egentlig være til kontrol 2-3 måneder senere. Men han får først en tid på sygehuset i Roskilde den 21. december til kontrol.

Øjenafdelingen på SUH i Roskilde har ellers fået øremærket 4,5 millioner kroner i år og 2,6 millioner varigt af Region Sjællands regionsråd til at øge kapaciteten i behandlingen af øjensygdomme som Brian Strømsteds. Det skete efter Sjællandske Nyheder tidligere har beskrevet, hvordan patienter måtte vente endog meget længe på deres behandlinger.

Cheflæge på øjenafdelingen på Sjællands Universitetshospital i Roskilde Ditte Erngaard erkender, at nogle patienter stadig må vente lidt længere end planlagt, blandt andet fordi det tager tid at lære de nye medarbejdere, som afdelingen har fået lov at ansætte, op.

– Det går fremad med behandlingen af våd AMD og andre nethindesygdomme allerede nu. Vi har ansat de første nye medarbejdere og er ved at lære dem op. Det går langsomt, og sådan vil vi nok altid opleve det, når vi ønsker en effekt med det samme, siger hun til Sjællandske Nyheder.

Sponsoreret indhold