Nyheder13. september 2022

Landmand beklager: Der lå døde kalve på marken

Landmand beklager, at der i sidste uge blev fundet fire døde køer på marker, han forpagter af Naturstyrelsen. Sagen er meldt til politiet.
 I sidste uge blev der fundet fire døde kalve efter en privat henvendelse til Naturstyrelsen. Der er ikke tale om køerne eller marken på dette billede.
I sidste uge blev der fundet fire døde kalve efter en privat henvendelse til Naturstyrelsen. Der er ikke tale om køerne eller marken på dette billede.
 Arkivfoto: Scanpix Denmark

Jakob Skipper Nørgaard forpagter fire større områder af Naturstyrelsens arealer ved Kalø, hvor hans bror har sine køer til at gå. Det var på disse arealer, der i sidste uge blev fundet fire døde kalve efter en privat henvendelse til Naturstyrelsen.

Landmanden beklager nu på vegne af sig selv og sin bror.

- Vi skulle selv have opdaget det tidligere, siger Jakob Skipper Nørgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Naturstyrelsen oplyser, at de blev kontaktet onsdag angående en død ko ved Følle Bund. Onsdag modtog de endnu en henvendelse om en ko på et areal ved Kalø Avlsgård, som Jakob Skipper Nørgaard også forpagter.

Da Naturstyrelsen mødte op fredag, fandt de yderligere to døde på arealet ved Kalø Avlsgård.

I samme område måtte en syg kalv aflives.

Jakob Skipper Nørgaard siger, at én død ko kan forklares med, at det er svært at tælle en stor flok køer, men hans bror burde have opdaget de tre dyr, der lå døde i samme område ved Kalø Avlsgård.

- Man kan ikke undgå at dyr dør, men vi skulle selvfølgelig have opdaget, at der lå tre døde dyr, siger han.

Han fortæller, at hans bror er meget ked af sagen, der har vakt stor debat på de sociale medier.

- Han har det frygteligt med det her. Den faglige stolthed har lidt et knæk, det er helt sikkert. Det er ikke voldsomt sjovt, men man må lære af sine fejl.

Fredag meldte Naturstyrelsen Jakob Skipper Nørgaards bror til politiet for brud på dyrevelfærdsloven.

- Naturstyrelsen ser med alvor på, at dyrevelfærdsloven bliver overholdt for græssende dyr, der er sat ud i de statslige naturområder, uanset om det er dyr Naturstyrelsen selv har i sin varetægt, eller dyrene tilhører private forpagtere. Derfor er det nu en sag for politiet at fastlægge omstændighederne bag, at kreaturerne er døde, skriver styrelsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge Jakob Skipper Nørgaard var alle de døde køer kalve, der sandsynligvis er døde af at være syge med lungeorm.

Østjyllands Politi efterforsker sagen.

Sponsoreret indhold