Landeplage - nu med video

Lukas Graham og Rasmus Hedegaard har lavet en video til \

Lukas Graham og Rasmus Hedegaard har lavet en video til "Happy home".

Foto: All Over PressSangen "Happy home" har været på alles læber, siden den kom ud i foråret. DJ'en Rasmus Hedegaards og sangeren Lukas Grahams superhit har da også allerede modtaget tre gange platin i Danmark.

Men det er ikke kun i lille Danmark, at vi nynner med på sangen. Også i udlandet er "Happy home" ved at nærme sig en landeplage, der har givet musikerparret dobbelt platin i Norge og guld i Sverige, før at sangen overhovedet var blevet spillet i radioen endnu.

LÆS OGSÅ: Lukas Graham smider de overflødige kilo

Egentlig skulle "Happy home" bare nøjes med at være en sang, der kom ud af højttalerne, men den store succes har nu fået Hedegaard og Lukas Graham til at lave en musikvideo.

- Jeg er egentlig ikke den største fan af musikvideoer. Jeg er for stor fan af musik. Jeg har det med dem, som jeg har det med filmatiseringer af de bøger, jeg læste, da jeg var barn. Jeg har en masse billeder inde i hovedet, jeg selv skaber og synes for eksempel ikke, at nogen skal fortælle mig, hvordan Frodo skal se ud, siger Lukas Graham, der lægger vokal på musikeren Rasmus Hedegaards nummer.

- Men sangen fik så stor en indtjening, at vi blev enige om at videreinvestere nogle penge i en video og lade det bære eller briste, forklarer han.

LÆS OGSÅ: Lukas Graham klar med ny single

Da beslutningen om en musikvideo blev taget, tog de to musikervenner og deres pladeselskab Copenhagen Records efter anbefaling kontakt til den prisvindende instruktør Martin Werner, der fik lov at sætte billeder på hittet.

- Det var Martin Werners idé med den New Yorker-agtige by, for det skulle være en video, der så international ud, da det ikke kun er Danmark, sangen skal ud til. Nummeret bliver snart udgivet i Tyskland og også i Frankrig, så Martin Werner ville tage succesen på forskud, fortæller Lukas Graham og fortsætter:

- Hvis vi bare gik rundt i København, kunne det være, at en masse mennesker ikke forstod videoen på samme måde. Derimod er der ret mange, der har set en amerikansk politibil, så det giver nogle ting, de kan hæfte sig ved.

LÆS OGSÅ: Mistede stemmen

Det er ikke kun handlingen og de fysiske elementer, der er leget med i videoen. Især de følelser og stemninger sangen giver, har været i fokus.

- I videoen bliver der sat billeder på en række følelser som afmagt, frygt og vrede, i stedet for at skabe billeder af virkelige ting. Videoen giver sangen en ekstra lag og er en emotionel video, hvor man kan drømme sig ind i et andet univers.

Hittet har snart rundet hele 20 millioner streaminger samlet i Skandinavien. At "Happy home"-sangen, der handler om tabet af sangerens far, ikke kun tiltaler os i Danmark, tror han, skyldes de mange følelser, teksten i sangen indeholder.

- Jeg tror, sangen taler til ens indre urmenneske, når man er pissefortvivlet, og det gør så ondt, at man ikke kan fortælle nogen om det. Den har en dybde, og så er der hverken noget omkvæd, nogen afslutning eller nogen forløsning. Den er helt åben, siger han.

LÆS OGSÅ: - Se min ølvom

Den voksende succes, håber Lukas Graham da også, kan give ham selv og 26-årige Hedegaard en lidt lettere vej videre ud i verden.

- Den kan forhåbentlig skabe en platform uden for Danmark, først og fremmest for Rasmus Hedegaard, men da også for mig selv. Det eneste fodfæste, vi har fået, er i Tyskland, men det kunne da være hyggeligt, at være lidt mere international inden for Europas grænser.

Se musikvideoen til "Happy home" her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close