Lai Yde og Mie Moltke: Udsat for hærværk

Lai og Mie fik hærget deres gade på Nørrebro

Lai og Mie fik hærget deres gade på Nørrebro

Foto: Birger Storm

Ruder blev knust og biler forsøgt ødelagt, da op mod 80 hætteklædte unge med indvandrerbaggrund raserede Jægersborggade på Nørrebro i København.

Skuespilleren Lai Yde bor i gaden sammen med sin "Vild med dans"-kæreste, Mie Moltke. Parret var hjemme, da de unge hærgede gaden og kunne intet stille op.

- Omkring 80 unge løb igennem vores gade og smadrede biler og vinduer og forretninger. Vi blev noget blege, fortæller Lai ærligt.
Sammen med de øvrige beboere brugte han en del af natten på at feje glasskår op. Vandalerne havde knust mindst 25 bilruder samt smadret en entrédør og flere butiksruder.

Også Lai og Mies bil blev udsat for hærværk.

- De havde sparket sidespejlet af den og havde prøvet at smadre ruderne i den - men det var ikke lykkedes dem. Jeg var så målløs, at jeg faktisk ikke nåede at blive vred, fortæller Lai Yde.

Han har i årevis boet i en lejlighed i den normalt så hyggelige, brolagte gade. Tidligere på året flyttede Mie ind hos ham.

Hos politiet er gaden mest kendt for at have relation til rockermiljøet i form af hashhandel. Alligevel elsker Lai stedet og bydelen. Den senere tids voldelige opgør mellem rockere og indvandrerbander har ikke ændret på det. Mie er heller ikke nervøs.

- Vi talte episoden igennem, og hun sagde, at hun følte sig okay. Hun er ikke sådan at skræmme, siger Lai.

- Og Jægersborggade er også børnetøjsforretninger og caffe latte og rigtig hyggelig og familieanlagt. Jeg elsker at bo her, og vi flytter ikke på grund af det her.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close