Nyheder25. januar 2017

Lagkagehusets bagerkonge har fået mel-allergi

Medstifteren af den landsdækkende bagerkæde Lagkagehuset, Steen Skallebæk, kan i år fejre 25 års jubilæum som bager. De mange år i bageriet har dog betydet, at Steen Skallebæk i dag har udviklet mel-allergi
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1.00967284.jpg
 (Foto: All Over)

I 25 år har den danske bagerkonge Steen Skallebæk jongleret med bolledej og flutes – og i dag har han kæmpe succes med sin landsdækkende bagerkæde Lagkagehuset.

Men de mange år med fingrene i bolledejen har sat sit tydelige spor hos den 52-årige bagerkonge. Han har nemlig udviklet mel-allergi.

Det fortæller Lagkagehusets Steen Skallebæk i et interview med DR, hvor han ser tilbage på de sin succesfulde karriere.

- Hvis jeg tager en pille mod høfeber, kan det normalt fjerne generne, men der er dage, hvor det ikke er nok. Det er ikke så sjovt. Øjne og næse løber, så jeg gør alt for undgå melstøv, fortæller Steen Skallebæk i interviewet med DR.

Steen Skallebæk startede bage-eventyret tilbage i 2008, da han sammen med makkeren Ole Kristoffersen slog deres to bagerforretninger sammen.

Ole Kristoffersen drev bagerforretningen Lagkagehuset på Christianshavn, mens Steen Skallebæk drev bageren Skallebæk i Haderslev.

Siden har de to udviklet og finpudset bageriet, som i dag har adskillige butikker over hele landet. Steen Skallebæk bruger i dag mest tid på at udvikle og administrere nye butikker. Dét betyder, at han heldigvis kan holde sig på sikker afstand af melet.

- Vi har så dygtige folk, at jeg ikke ville gøre fra eller til længere, fortæller han i interviewet med DR.

Sponsoreret indhold