Nyheder11. september 2023

Lægeforening: Patienter er nødt til at acceptere forringelser

Lægeforeningen deler Robusthedskommissionens analyse af, at sundhedsvæsnet ikke kan ansætte sig fra problemer
Old redired senior patient answering nurse questions before doctor appointment in modern private healthcare facility. Converstation with medical stuff hospital clinic medicine healthcare
Sundhedsvæsnet udfordringer kan ikke blive løst af flere ansatte, og patienterne er derfor nødt til at acceptere serviceforringelser.
 Modelfoto: Colourbox

Sundhedsvæsnet udfordringer kan ikke blive løst af flere ansatte, og patienterne er derfor nødt til at acceptere serviceforringelser.

Det siger Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke.

- Vi er nødt til at finde ud af, hvordan vi gentænker den måde, vi leverer sundhed til borgerne på i dag, siger hun.

Dermed bakker Lægeforeningen op om den analyse, Søren Brostrøm har lanceret som formand for Robusthedskommissionen, der kommer med anbefalinger til sundhedsvæsnet mandag.

I et interview med Jyllands-Posten fortæller Søren Brostrøm, at sundhedsvæsnet er alvorligt presset, samtidig med at sektoren koster "en stadig større del af samfundskagen".

Derfor er løsningen ikke at sende flere penge og skaffe en stor gruppe flere ansatte.

Det bakker Lægeforeningen op om.

- Vi lavede i foråret en analyse, der viser, at i 2030 vil vi mangle 40.000 ansatte i sundhedsvæsnet, hvis vi leverer ydelser, som vi gør i dag, siger Camilla Rathcke.

- Derfor deler vi analysen af, at vi ikke kan rekruttere os ud af det her problem.

Søren Brostrøms italesættelse af problemet viser, at kommissionen vil tale med store ord.

- Der er ingen tvivl om, at når han bruger ord som serviceforringelser, er det for at ruske lidt op i befolkningen og minde alle om, at det her er en alvorlig situation, vi står i på sundhedsvæsnets vegne, siger Camilla Rathcke.

Sponsoreret indhold