Nyheder7. juli 2021

Kvinder rapporterer om menstruationsforstyrrelser efter vaccination

Lægemiddelstyrelsen har fået 47 indberetninger om, at kvinder oplever kraftigere blødninger eller tidlig eller sen menstruation, efter de er blevet vaccineret mod coronavirus
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Smerte ved indstiksstedet, træthed og let feber er nogle af de mest udbredte bivirkninger ved coronavaccinerne.

En gruppe kvinder oplever dog nogle meget sjældne bivirkninger, der omfatter deres mestruation. Politiken skriver, at Lægemiddelstyrelsen har modtaget 47 indberetninger fra kvinder, som har oplevet menstruationsforstyrrelser, efter de er blevet vaccineret mod coronavirus.

Kvinderne oplever enten kraftigere blødninger, eller at menstruationen kommer tidligere eller senere end forventet. Derudover oplever kvinder, der normalt ikke får deres menstruation på grund af p-piller eller spiral, at de pludselig får deres menstruation.

Enkelte af kvinderne, som er gået i overgangsalderen, oplever også, at de pludselig får deres menstruation igen.

Af de 47 indberetninger handler 19 om Pfizer, én om Moderna, 24 om AstraZeneca og 3 om Johnson&Johnson.

Til Politiken oplyser Lægemiddelstyrelsen, at det endnu er for tidligt at konkludere, om der er en sammenhæng mellem coronavaccination og menstruationsforstyrrelser.

En britisk immunolog fortæller til BBC, at der kan være en sammenhæng mellem corona-vacciner og menstruationsforstyrrelser.

En vaccine påvirker immunsystemet, og netop immunsystemet spiller en rolle i at opbygge, nedbryde og afstøde væv under menstruationen.

Sponsoreret indhold