Nyheder25. januar 2022

Kusiner blev mødre på samme tid: Født med et halvt hjerte hver

Det var ikke sikkert, børnene ville overleve, efter de begge blev diagnosticeret med hypoplastisk venstre-hjertesyndrom, hvilket betyder de blev født med et halvt hjerte. Men i dag har børnene det godt.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega785309_005.jpg
 Foto: MEGA

De to kusiner Michelle Aslin og Kayley Clarke var glade for at være gravide på sammen.

Men glæden blev byttet ud med fortvivlelse, da lægerne fortalte, at der var en risiko for, at ingen af børnene ville overleve, da de ville være født med et halvt hjerte hver.

To overlevere

Men det skulle vise sig, at de to kusiner var ved at udvikle to overlevere inde i deres mave, da begge børn nu er gennemgået to åbne hjerteoperationer, og nu er både Reggie på fem og Honey Rose på fire klar til at starte i skole, fortæller det engelske nyhedssite Mirror.

-Det er en følelsesmæssig milepæl. Vi fik at vide, at hvis de overlevede, ville de ikke kunne hverken gå, tale eller komme i en almindelig skole, og de ville være udmattede hele tiden, fortæller Michelle, der er mor til Reggie.

-Men vi vidste, vi var nødt til at give dem en chance. De er blevet stærkere og stærkere.

https://imgix.seoghoer.dk/mega785309_002_1.jpg
 Foto: MEGA

Det er mere end bare det familiære blod, der gør at Reggie og Honey Rose er meget tætte

én ud af 5.000

Til Michelles 20-ugersscanning fik hun den hjerteknusende nyhed, at Reggie, som en ud af 5.000 børn, ville blive født med hypoplastisk venstre-hjertesyndrom.

Sygdommen gør, at hjertet ikke udvikler sig ordentligt og derved ikke kan pumpe blodet rundt i kroppen. Derfor skal børn med sygdommen gennemgå operationer, hvor arterierne bliver omlagt, for at de kan leve længere.

fjernet efter fødslen

Michelle fødte Reggie 1. september 2016 ved kejsersnit, og han blev taget direkte til undersøgelse.

Så den nybagte mor så ikke sin egen søn i de første otte timer. Hun kunne kun se sin nyfødte søn på de billeder, familien havde nået at tage af ham.

Reggie var blot fire dage gammel, da han skulle igennem sin første operation.

– Aftenen inden lod en sygeplejerske mig give ham et bad og putte ham i en sparkedragt, så vi var sikre på, jeg havde gjort det ved min søn, hvis han ikke overlevede, fortæller Michelle.

https://imgix.seoghoer.dk/mega785309_009.jpg
 Foto: MEGA

Michelle Aslin med sin søn Reggie. (Foto: MEGA)

Havde 24 timer

Honey Roses tilstand var værre, da hun blev født den 19. december 2016 med samme sygdom.

– Da Honey Rose blev født, sagde lægen at alt så værre ud end forventet, så hun ville ikke klare det til operation. Vi ville kun havde omkring 24 timer med hende. Jeg var følelsesløs, fortæller hendes mor Kayley.

Et julemirakel

Den hjerteknuste familie tog med Honey Rose på et hospice, hvor hun klyngede sig fast til livet, mens familien pyntede hendes værelse op til jul.

Men selvom lægerne ikke havde de store forhåbninger til den lille krop, blev Honey Roses tilstand ikke forværret, og forskellige tests viste, at hun var stærk nok til at lægerne ville forsøge at operere hende. Derfor forlod hun hospice og blev genindlagt på hospitalet juleaften.

– De vidste ikke hvordan, men de sagde, hun havde fundet en form for balance. Der vidste vi, at hun var en rigtig fighter.

Endte på intensiv

– Vi brugte første juledag på at nusse om hende. Det var stille men dejligt. Hun blev opereret anden juledag og var på operationsstuen i 11 timer. Det var ulideligt, men vi havde intet at tabe, fortæller hendes mor.

Selvom operationen umiddelbart var gået godt, endte Honey Rose alligevel på intensiv den nat.

– Der var læger og sygeplejersker hele vejen rundt om hendes seng. De vidste ikke, om hun ville klare den, fortæller Kayley.

Hendes kirurg udskød en rejse og blev ved hendes seng, indtil hun var stabil.

– Efter det skete der noget, og vi kom hjem fire uger senere fortæller Kayley.

Hjertetvillinger

Reggie og Honey Rose, der begge undergik en åben hjerteoperation inden de var et år gamle, har brug for mindst en mere operation hver, har udviklet et helt specielt bånd.

– De er så tætte, at vi kalder dem ”vores hjertetvillinger.” De glæder sig til at starte i skole, men er trætte af, de ikke skal gå på samme skole, fortæller Michelle og fortsætter:

– Da de blev genforenet efter lockdown, tog de fat i hinanden og ville ikke give slip.

https://imgix.seoghoer.dk/mega785309_003.jpg
 Foto: MEGA

Efter en lockdown, var det svært at skille de to ad igen (Foto: MEGA)

Sponsoreret indhold