Nyheder11. januar 2023

Kurt Strand hakker DR-program i stykker, efter konen blev smidt væk derfra

Journalist, mediekommentator og studievært Kurt Strand bryder sig ikke om de nye ændringer i DR-programmet "Orientering" - pudsigt nok lige efter konen blev rykket væk fra selvsamme program
Om Kurt Strand får lov til at fortsætte med at skrive for Kristeligt Dagblad, står hen i det uvisse.
Om Kurt Strand får lov til at fortsætte med at skrive for Kristeligt Dagblad, står hen i det uvisse.
 Foto: Aller Media DK

Siden 2011 har Kristeligt Dagblad og Kurt Strand haft et fremragende samarbejde, hvor den tidligere DR-journalist skrev mediekommentarer for bladet.

Nu er der dog knas i forholdet, og parterne er uenige om, hvorvidt Kurt Strand har været en smule for personligt engageret i sit seneste indlæg, som flår DR-programmet "Orientering" i stumper og stykker.

Hans kone har nemlig været en fast del af radioprogrammet siden 1988, men blev rykket væk fra programmet for nyligt, fordi DR lige nu er i gang med en større, intern renovering af deres sendeflade.

Selv mener Kurt Strand ikke, han er for tæt på programmet til at kunne vurdere det, men det mener Kristeligt Dagblad.

Det er Frihedsbrevet, der har historien.

Kurt Strand har dannet par med Karen Hjulmand siden 2009.
Kurt Strand har dannet par med Karen Hjulmand siden 2009.
 Foto: All Over Press Denmark

En rodebutik

- DR's nye "Orientering" er en rodebutik
Således indleder Kurt Strand sin anmeldelse fra den 6. januar, og det er ikke mange rosende ord, den garvede mediemand har tilovers gennem hele artiklen.

Den spøjse detalje er bare, at Kurt Strand ikke på noget tidspunkt i sin kaskade af ris skriver, at hans kone lige er blevet skåret fra, ej heller har han fortalt det til redaktøren for Kristeligt Dagblad.

Frihedsbrevet har naturligvis kontaktet redaktøren, Jeppe Duvå, som selv mener, Kurt Strand ikke skulle have fået spalteplads qua sin personlige relation.

Til mediet udtaler Duvå:

- Hvis vi vidste det, ville vi naturligvis ikke have bedt Kurt Strand om at skrive den pågældende mediekommentar. En deklarering havde kun været den næstbedste løsning, siger Jeppe Duvå, chefredaktør på Kristeligt Dagblad.

Hovedpersonen selv mener ikke, han har gjort noget som helst forkert. Til Frihedsbrevet fortæller han følgende:

- Jeg synes ikke, det er en relevant oplysning for læseren i det her tilfælde, nej.

Sponsoreret indhold