Nyheder29. juli 2021

Kunne mødes på computeren: Tog på luksustur til London

Præsidenten for et af verdens fattigste lande har familien med på slæb - kunne have klaret det hele gratis fra sit kontor i Afrika
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er altså også et svært valg: Skal man tage et møde på computeren derhjemme?

Eller flyve den lange tur på 1. klasse til London, indlogere sig på et af byens dyreste hoteller og åbne computeren der?

Briter æder regningen

Når man er præsident for et af verdens mindst udviklede og fattigste lande, burde valget ellers have været nemt. Bliv hjemme og hjælp din befolkning.

Men når man hedder Lazarus Chakwera og står i spidsen for Malawi, virker det åbenbart mere logisk at vælge den dyre luksustur.

Han kan naturligvis forsvare sig med, at det er de britiske skatteborgere, der æder regningen til det digitale møde, som handler om bedre uddannelse i netop Afrika.

Men Chakwera har de seneste dage får bank på nettet for sit valg. Ikke mindst fordi han blandt andet har slæbt sin kone og datter med til storbyen.

Sidstnævnte har han tidligere fået kritik for at gøre til diplomat, selvom hun ikke har de rette forudsætninger for at indtage så vigtig en rolle.

HAR DÅRLIGT INTERNET

Kritikken får dog hverken Lazarus Chakwera eller hans regering til at bøje sig.

De er derimod gået til angreb på den britiske avis The Times, som beskyldes for at viderebringe løgne om præsidentens tur.

Avisen og andre medier har nemlig fortalt, at Chakweras talsmand begrunder den lange rejse med, at netforbindelsen i Malawi er dårlig. Derfor var rejsen til London nødvendig.

Men udtalelse er i dag fortrudt og kaldes i stedet for "et ondsindet rygte".

Sponsoreret indhold