Nyheder25. marts 2024 (opd. 25. marts 2024)

Kunder uden strøm efter brand på russisk kraftværk

Brand på russisk kraftværk stopper strømforsyningen - nu efterforskes grunden til den voldsomme brand

En brand tidligt mandag morgen på et af de største varmeværker i det sydvestlige Rusland har gjort, at to af værkets enheder er ude af drift, oplyser regionen Rostovs guvernør, Vasilij Golubev.

Det har betydet, at værket kortvarigt ikke kunne levere til kunderne.

Der er ikke meldinger om dødsfald, og myndighederne er ved at undersøge årsagen til branden på varmeværket Novotjerkassk i Rostov, siger guvernøren.

Ruslands forsvarsministerium oplyser, at det har ødelagt 11 droner, der natten over blev sendt ind over Rostov fra Ukraine. Rostov ligger ved grænsen til Ukraine.

Forsvarsministeriet oplyser ikke, om dronerne og branden har noget med hinanden at gøre.

Netmediet Baza, der har tætte bånd til det russiske politi, siger, at branden på værket er forårsaget af dronerne fra Ukraine. Det har nyhedsbureauet Reuters dog ikke kunne få en uafhængig bekræftelse af.

Ukraine har ikke kommenteret meldingerne om angrebet.

Novotjerkassk er et af de største varmeværker i den sydvestlige del af Rusland. Værkets ejer, OGK-2, styres af et datterselskab af den statslige russiske energigigant Gazprom.

Søndag blev et underjordisk gaslagringsanlæg i Ukraine ramt i forbindelse med et omfattende russisk missilangreb. Det oplyste det statslige ukrainske gasselskab Naftogaz natten til mandag.

Samtidig lød det dog, at forbrugernes gasforsyninger ikke var blevet påvirket af angrebet.

Størstedelen af Ukraines gaslagre befinder sig i den vestlige del af landet. Ukraine har kapacitet til at opbevare 30 milliarder kubikmeter gas.

Sponsoreret indhold