Nyheder15. april 2024

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt går til angreb på TV 2 Kosmopol: Har optaget ulovlige lån

TV 2 Kosmopol afslørede i 2023, at de ville skifte navn fra Lorry til Kosmopol. Et svinedyrt navneskift, som nu viser sig at være delvist finansieret ulovligt
TV 2 Lorrys første udsendelse blev sendt 2. januar 1990.
TV 2 Lorrys første udsendelse blev sendt 2. januar 1990.
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Medie kaster om sig med skattekroner: Brugte knap 7,8 millioner på navneskift

I januar måned 2023 skiftede TV 2 Lorry navn til TV 2 Kosmopol.

Dengang kunne SE og HØR afsløre, at navneskiftet kostede knap 7,8 millioner skattekroner. Det kom senere frem, at tallet var en smule højere.

Og nu viser det sig, at noget af finansieringen til navneskiftet har været ulovlig.

Det skriver Journalisten på baggrund af et svar til Folketinget fra kulturminister Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne.

Jakob Engel-Schmidt er 40 år gammel.
Jakob Engel-Schmidt er 40 år gammel.
 Foto: Ritzau Scanpix

Her siger han følgende:

- TV 2 Kosmopol har anvendt en del af lånet til markedsføring af navneændringen til TV 2 Kosmopol, hvilket er imod reglerne, da de regionale TV 2-virksomheder ikke må optage lån til drift. Jeg havde og har stadig svært ved at forstå, hvorfor det skulle være nødvendigt at ændre TV 2 Lorrys navn til TV 2 Kosmopol, og jeg har særligt svært ved at se behovet for en brandingkampagne. Nu viser det sig så også, at en del af finansieringen af kampagnen er ulovlig. Det er en situation, som TV 2 Kosmopol selv har bragt sig i, og jeg har derfor bedt TV 2 Kosmopol om at få orden i sagerne og opsige den del af lånet, som er anvendt til drift

TV 2 Kosmopol har taget lån i sine bygninger på Allégade 7-11 på Frederiksberg. Ifølge Journalisten er cirka fem millioner af de ti millioner, de har taget af lån, blevet brugt på drift.

De fem millioner, som er brugt forkert, skal opsiges, siger kulturministeren.

Journalisten har talt med direktør hos TV 2 Kosmopol, Morten Kjær Pedersen. Han kommer med en kommentar, når bestyrelsen har sat sig ned og fået et overblik.

Sponsoreret indhold