Nyheder22. december 2023

Krydstogtskib uden strøm i dansk farvand: Kunne ikke navigere

Situationen på norsk krydstogtskib anses nu for at være stabil, oplyser Forsvarets Operationscenter til TV2

Et norsk krydstogtskib er blevet ramt af en strømafbrydelse, mens det sejlede i Nordsøen.

Det førte i en periode til, at skibet mistede manøvremuligheden.

Situationen anses nu for at være stabil, oplyser Forsvarets Operationscenter til TV 2.

Skibet, der ejes af norske Hurtigruten, var på vej fra Florø i Norge til Tilbury i Storbritannien, da det kom i problemer.

- Tidligere på eftermiddagen 21. december rapporterede MS Maud en midlertidig strømafbrydelse efter at være blevet ramt af en stor bølge, skriver Hurtigruten i en udtalelse.

- På dette tidspunkt har skibet bekræftet, at der ikke er nogen alvorlige person- eller besætningsskader som følge af hændelsen, samt at skibets tilstand fortsat er stabil, lyder det videre.

266 passagerer og 131 besætningsmedlemmer er om bord på skibet ifølge den danske eftersøgnings- og redningstjeneste JRCC.

- Der er i øjeblikket ingen strøm på skibet. Hovedmotoren fungerer, men navigationssystemerne og radarerne gør ikke, siger en talsperson, som er ansvarlig for at koordinere eftersøgnings- og redningsaktioner i JRCC, til Reuters.

Skibet bliver i øjeblikket styret manuelt fra styrerummet, men kan ikke navigere.

- Jeg tror ikke, der er nogen fare for skibet nu. Hvis kaptajnen mente, at der var det, ville han have bedt om at blive evakueret, hvilket han ikke har gjort, siger talspersonen.

Forsvarets Operationscenter oplyser til TV 2, at arbejdet omkring skibet nu er overladt til selskabet Esvagt, der er specialiseret i sikkerhed til søs. Esvagts opgave er at få en slæbebåd ud til krydstogtskibet, som skal hjælpe det videre.

Ifølge Reuters et fartøj fra Esvagt ankommet til skibet. Det skriver nyhedsbureauet klokken 00.20 natten til fredag.

Sponsoreret indhold